Вътрешният министър се закани да разнищи черното тото

Цветан Цветанов увери, че по случаите на черно тото се работи съвместно с други европейски служби

Вътрешният министър се закани да разнищи черното тото

Ще има голямо разследване за черно тото в българския футбол. За това се закани вътрешният министър Цветан Цветанов.

Изказването му идва ден, след като съобщихме, че треньорът на Литекс Христо Стоичков е призован да даде показания в Главна дирекция „Борба с организираната престъпност".

Повод за разпита на Камата са серията негови гневни изказвания на тема „черно тото в България" и за „незаинтересоваността на държавата и БФС за спиране на машинациите във футбола". Призовката на Кавалера на „Златната топка" е за четвъртък.

„Знам, че Христо Стоичков има разговор с колегите от ГДБОП във връзка с неговите твърдения в публичното пространство - каза вътрешният министър Цветан Цветанов.

- Това е стандартна процедура за всички структури в МВР - когато има послания, да се осъществява необходимият контакт с лицата, за да могат да подпомогнат едно разследване."

Той увери, че по случаите на черно тото се работи съвместно с други европейски служби. Цветанов обаче отказа да отговори дали по време на разследването ще бъдат разпитвани десетки шефове на футболни отбори, треньори, играчи и съдии.

„Това, което предприемаме, не трябва да бъде публично оповестявано", лаконичен бе министърът, цитиран от „Труд”. В отговор на въпрос дали има данни човек с прякор Коце Маца да заема високо ниво в йерархията на черното тото, той отговори:

„Разполагам с много информация, но не мога все още да я споделя пред вас."

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки