Загорчич: Ще направим всичко по силите си за Европа

„Да си национал на България е върхът на кариерата ти“

Загорчич: Ще направим всичко по силите си за Европа

„Себераздаването на футболистите през 90-те минути ни спечели мача.“

Думите са на треньора Златомир Загорчич след успеха на Славия с 3:1 над Ботев (Пловдив), който приближи „белите“ на 3 точки до 7-ото място в класирането на efbet Лига, даващо право на участие в бараж за Лигата на конференциите.

„Изиграхме мач, който не беше никак лесен. Червеният картон ни затрудни и като игра, и като всичко останало. Започнахме повече да се защитаваме, но вкарахме трети гол и това ни донесе победата“, каза Загорчич в ефира на Диема спорт.

„През целия този сезон момчетата дават всичко от себе си. Разбрахме се за максимално борба през второто полувреме. Направиха го и спечелихме заслужено. През този полусезон може би имаме едно полувреме – първото срещу Левски, в останалите мачове не мога да не съм доволен. Направихме всичко по много добър начин. Понякога можеш да си по-добър, съперникът ти да вкара един гол и да спечели. Футболът е много интересна игра. Вече гледаме към следващия мач. Ще направим всичко възможно да се класираме за Европа. Може би, където най-много очакваме да спечелим, няма да спечелим“, допълни Заги.

„Надявам се на себераздаването на футболистите. Мислим само за Арда. Мен ме интересува единствено предстоящият мач с Арда. Ако спечелим, ще е идеално за нас.“

За двамата национали, повикани от селекционера Илиан Илиев:

„Това е нещо много хубаво и за нашия клуб, а и за самите футболисти. Когато си национал на България, това е върхът на кариерата ти.“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки