Биляна Дудова спечели втора олимпийска квота за българските национали по борба

Българката впечатлява

Биляна Дудова спечели втора олимпийска квота за българските национали по борба

Биляна Дудова спечели втората олимпийска квота за българските национали по борба, след като спечели с 3:0 срещу французойката Амелин Дуаре на квалификационния турнир в Баку. Преди нея квота взе и Семьон Новиков в, който стигна до трето място на световното първенство през есента.

Дудова записа първите точки минута и 20 секунди след началото със събаряне на френската й съперничка. Дуаре отговори със захват за глезена, който не успя да превърне в точки и така българската националка се оттегли на почивка с преднина от 2:0. Втората част започна по-пасивно и Дуаре бе предупредена за активност. Тя отговори с нов захват за крака на Дудова, но отново не успя да направи движение за точки и българката се сдоби с още една. В останалите 60 секунди световната и четирикратна европейска шампионка съхрани преднината си и си подпечата квотата за Париж.

Дудова не загуби точка на турнира в Баку, след като по-рано надви една от основните си съпернички за квота Йохана Линдборг с 9:0.

Миглена Селишка (50 кг), Ирена Бинкова (53), Евелина Николова (57), Мими Христова (68) и Ванеса Георгиева (76) не успяха да стигнат до полуфиналите. Те ще търсят място на Олимпийските игри в последната квалификация в Истанбул през месец май.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки