Магомед Рамазанов на победа от олимпийска квота

Миглена Селишка атакува квотите през репешажи

Магомед Рамазанов на победа от олимпийска квота

Българският национал Магомед Рамазанов направи перфектна серия от победи с техническо превъзходство на олимпийските квалификации по борба в Истанбул, а Миглена Селишка преодоля първите две от общо четири съпернички за квота за Париж 2024. Останалите национали чакат втори шанс през репешажи.

Рамазанов, победител от рангкинг сериите в Загреб през януари, спечели с по 10:0 срещу Иварс Саумосонок (Латвия),  Георги Рубаев (Молдова) и Арон Канева (Италия), достигайки до полуфиналната схватка на 86 кг. В Истанбул тя е и с цената на олимпийска квота за победителя, а загубилият продължава на репешажите.

Миглена Селишка атакува квотите именно през репешажи на 50 кг. Днес българската националка спечели с 6:2 срещу Жюли Сабатие (Франция) и с 9:2 срещу Ти Суан Нгуен (Виетнам), а по-късно ще се изправи срещу 11-кратната европейска шампионка Мария Стадник (Азербайджан). Победителката от тази схватка ще се бори за квота срещу състезателката, излъчена от другия поток.

Георги Вангелов ще чака подобен шанс на 57 кг, след като днес отстъпи на действащия азиатски шампион Аман Сехрават. Индиецът достигна до полуфиналите, което направиха още съперниците на Ахмед Батаев на 97 кг и Георги Иванов на 125 кг. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки