Нови 2 медала за България от Европейското по бокс в Белград

Осигуриха ги Севда Асенова и Златислава Чуканова

Нови 2 медала за България от Европейското по бокс в Белград

Севда Асенова и Златислава Чуканова гарантираха нови два медала за България от европейското първенство по бокс за мъже и жени в Белград.

Двете успяха да се класират за полуфиналите в своите категории и след Йордан Морехон при най-тежките при мъжете донесоха второто и третото отличие за страната ни от шампионата на Стария континент. В бокса участието на полуфинал е равно минимум на бронзов медал.

В най-леката категория при дамите - тази до 48 килограма, Асенова не остави шанс на представителката на Азербайджан Анаханим Исмаилова. Българката победи с 5:0 гласа и продължава пътя си към трета европейска титла.

В полуфиналите на 25 април Асенова ще боксира със сръбкинята Кристина Варга.

Победа с 5:0 постигна и Златислава Чуканова в категория до 50 килограма. В първия си мач на шампионата българката изигра много солиден двубой срещу полякинята Наталия Кучевска и напълно убеди съдиите, че заслужава победата.

За място на финала българката ще играе със сръбкинята Нина Радованович.

До края на днешния ден още четири българки ще атакуват полуфиналите в своите категории в опит да донесат още четири медала.

Националният отбор на България при дамите е воден на европейското първенство от треньорите Борислав Георгиев и Роман Цветков.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки