Огромен брой нелегални гледания на Усик - Фюри

20 милиона са гледали мача извън официалните платформи

Огромен брой нелегални гледания на Усик - Фюри

Олександър Усик се превърна в абсолютния световен шампион в тежка категория в бокса, след като победи Тайсън Фюри със съдийско решение в мача им в Рияд.

Една от най-големите боксови битки пред XXI век е била гледана нелегално от 20 милиона стрийма, които са предпочели да не платят абонамент за нея.  

 Това стана ясно от анализите на компанията „Yield Sec“. Боксовият мач, който излъчи първият абсолютен световен шампион в тежка категория в бокса след Ленъкс Люис през 1999 г., бе предаван от „DAZN“, „Sky Sports“ и „TNT Sport“, като цената на абонамент за мача бе различна в различните държави, като за България цената бе 20 евро.

По целия свят обаче е имало „пирати“, които са гледали мача Фюри-Усик по нелегални канали, като нелегалните стриймове са 20 милиона, което означава, че минимум 20 милиона души по целия свят са избрали да гледат боксовото зрелище, без да си платят.

Разпределението на „пиратите“ по континенти е следното: 45% от Европа, 25% от Северна Америка, 16% от Азия и 14% от другите континенти.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки