Още 2 медала за България от ЕП по бокс

Ергюнал Себахтин и Хавиер Ибанес с категорични победи в Белград

Още 2 медала за България от ЕП по бокс

Ергюнал Себахтин и Хавиер Ибанес осигуриха нови два медала за българския бокс от европейското първенство в Белград, с което отличията за страната ни станаха общо осем.

В най-ниската категория при мъжете - тази до 48 килограма, Себахтин победи на четвъртфиналите Хасан Маликов от Азербайджан с пълно съдийско единодушие и е на една победа от второ поредно участие на финал на европейско първенство.

На полуфиналите младият български национал, който доскоро се възстановяваше от операция на ръката, ще боксира с руснака Едмонд Худоян.

Веднага след него място сред най-добрите четирима в категория до 57 килограма намери и Хавиер Ибанес. Шампионът от Европейските игри в Краков миналата година отказа във втория рунд Данил Окоман от Молдова.

Роденият в Куба Ибанес прати на два пъти в нокдаун съперника си само в последните 30 секунди на втория рунд, което накара рефера на ринга да спре битката предсрочно.

За място на финала Ибанес, който вече има и квота за Олимпийските игри, ще спори с французина Самуел Кистоюри. Двамата вече имат мач помежду си в Белград. Това бе на четвъртфиналите на световното първенство през 2021 година, когато съдиите присъдиха много спорен успех с 3:2 гласа на представителя на "петлите".

До края на деня на ринга в сръбската столица ще се качат още Ясен Радев (54 килограма), Радослав Росенов (60 килограма) и Рами Киуан (75 килограма).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки