Станка Златева: За загубената титла на Олимпиадата съм си виновна само аз

Миналогодишната победителка в надпреварата за спортист на годината Станка Златева този път отстъпи върха на Румяна Нейкова. Наградата за номер две й бе връчена от олимпийския шампион Валентин Йорданов, който изброи пред всички в залата огромните успехи, които тя постигна през годината. През настоящата година Златева спечели сребърен медал на Олимпиадата в Пекин, а веднага след това на Световното първенство по борба, в категория до 72 кг спечели Световната титла. Тя бе и избрана и за най-добрата жена в борбата в света. Освен световната титла, Станка триумфира отново и като номер едно на Европейското първенство

Станка Златева: За загубената титла на Олимпиадата съм си виновна само аз
Миналогодишната победителка в надпреварата за спортист на годината Станка Златева този път отстъпи върха на Румяна Нейкова. Наградата за номер две й бе връчена от олимпийския шампион Валентин Йорданов, който изброи пред всички в залата огромните успехи, които тя постигна през годината. През настоящата година Златева спечели сребърен медал на Олимпиадата в Пекин, а веднага след това на Световното първенство по борба, в категория до 72 кг спечели Световната титла. Тя бе и избрана и за най-добрата жена в борбата в света. Освен световната титла, Станка триумфира отново и като номер едно на Европейското първенство.

" Искам да благодаря изцяло на моя треньор Симеон Щерев. Той помогна на мен и другите борци да завоюваме тези големи успехи", заяви щастливата Златева.

След церемонията Станка отново бе провокирана да отговаря на въпроси, свързани с най-тежкото състезания за нея през тази година – Олимпийските игри в Пекин. „За това, което стана съм си виновна само аз, няма какво да коментираме, китайката ме надви и аз вече съм приела поражението, това, което остава са Олимпийските игри в Лондон”, отговори Станка Златева.
Националите по бокс тренират с олимпийски и световни шампиони във Франция

Отлично организиран лагер, радва се треньорът Жоел Арате

Отиде си най-добрият ни джудист

Вижте подробности

Станимира Петрова и Светлана Каменова с тежки тренировки преди Париж 2024

Националките ни готови да атакуват медалите в Париж след силен лагер в Италия

Романтична развръзка на Senshi 22

Вижте каква

Биляна Дудова спечели среброто в Испания

На финала при 62-килограмовите световната и четирикратна европейска шампионка отстъпи пред Астрид Монтеро

Биляна Дудова е на финал в Испания, ще спори за титлата

Българката постигна три победи до момента в категория до 62 килограма

Кирил Милов с коментар за получената квота в Париж

Благодаря на всички, които възлагат толкова надежди за мен

Класиците откриват европейското за юноши и девойки в Нови Сад

Срещите стартират от 11,30 ч наше време

Кимия Ализаде с титла месец преди Олимпийските игри

Натурализираната таекуондистка спечели Турнира за солидарност