Стойка Кръстева: Развиваме се в правилна посока

Доволни и заредени с оптимизъм се прибраха от Европейското първенство за младежи и девойки в Пореч българските национали по бокс

Стойка Кръстева: Развиваме се в правилна посока

Доволни и заредени с оптимизъм се прибраха от Европейското първенство за младежи и девойки в Пореч българските национали по бокс. Треньорите Фикрет Ереджебов и Стойка Кръстева определиха като много успешно представянето на българите, които спечелиха пет медала в Хърватия. Викторио Илиев грабна титлата при 60-килограмовите, Стоян Петров (86 кг) и Алейна Мехмед (81 кг) взеха сребърни отличия, а Атанас Динков (54 кг) и Роселин Бачевски (92 кг) – бронзови. Резултати, които отредиха осмо място на България в класирането по медали.

"Беше тежко състезание, но момичетата и момчетата се представиха доста добре. Имаше такива, от които очаквахме повече, но не успяха да разгърнат потенциала си. Но и други, които за пръв път участваха, като Атанас Динков, който направи два прекрасни мача. Искаше ми се и Христеа Нинова да влезе във финалите, но й липсва международен опит. Алейна изигра силни мачове, щастлива съм за Викторио, който е много трудолюбив. Изстрадана титла, защото се бори с килограми, тежки противници, финалът с украинеца не бе никак лек. За Стоян също съм щастлива, може би малко още опит му трябва, защото той водеше играта във финала. Всеки трябва да си направи изводите и да продължи да работи. Но това е хубав отбор, ако продължат да се трудят, част от тях могат да влязат при мъжете догодина. Резултатите показват, че вървим в правилна посока. На тези момчета и момичета им трябват игра и опит. Поздравления за всички, защото това е екипна работа – като започнеш от президента Красимир Инински, всички, които работят във федерацията, треньорите по клубове, треньорите в националните гарнитури, самите момчета и момичета. Ако някой не си изпълни задачите по веригата, няма да се получи. Имаме потенциал, деца, които искат да се доказват и да се развиват", сподели олимпийската шампионка от Токио Стойка Кръстева.

Треньорът Фикрет Ереджебов добави: "Това е голям успех за нас. Честно казано не очаквах да се представим чак толкова добре, като се има предвид и че другите момчета също имаха своите шансове да вземат медали. Сега ни предстои един турнир в Косово, на който ще вземем момчетата с по-малко опит, за да ги обиграем. След това идва Балканиада, "Емил Жечев" и в края на годината е световното първенство“, заяви Ереджебов.

Развълнуван от случилото се бе и Викторио Илиев. Неговият финал с украинеца Богдан Челдик завърши при 4:3 съдийски гласа.

"Щастлив съм. Финалният мач беше много труден, най-тежкият от всички за мен. Смятам, че го проведох по най-добрия начин и спечелих първите два рунда. Можеха да ми дадат и по-чиста победа. Но това не е от такова значение. Следващата ми голяма цел е златният медал от световното първенство през ноември", каза младият талант.

Чехия е световен шампион по хокей на лед (ВИДЕО)

Вижте подробности

Радослав Росенов с успешен старт в олимпийската квалификация в Банкок

Утре в Банкок предстои още един двубой с българско участие

Усик поиска от IBF отлагане на задължителната защита срещу Хъргович

Тепърва предстои да стане ясно дали титлата ще му бъде отнета

Двама боксови национали отпаднаха на олимпийската квалификация

Вижте подробности

Джоана Нуамеруе с поражение на олимпийската квалификация в Банкок

Боксовата националка отстъпи пред Навбахор Хамидова

Огромен брой нелегални гледания на Усик - Фюри

20 милиона са гледали мача извън официалните платформи

Тервел Пулев преговаря за мач с бивш световен шампион

Все още обаче няма нищо подписано

Двама българи продължават в репешажите на Евро 2024 до 23 г.

Наш съдия на първенството е Филип Манолов

Ник Кирьос иска да става боксьор

Вече има лист от възможни съперници

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки