Стойка Кръстева: Развиваме се в правилна посока

Доволни и заредени с оптимизъм се прибраха от Европейското първенство за младежи и девойки в Пореч българските национали по бокс

Стойка Кръстева: Развиваме се в правилна посока

Доволни и заредени с оптимизъм се прибраха от Европейското първенство за младежи и девойки в Пореч българските национали по бокс. Треньорите Фикрет Ереджебов и Стойка Кръстева определиха като много успешно представянето на българите, които спечелиха пет медала в Хърватия. Викторио Илиев грабна титлата при 60-килограмовите, Стоян Петров (86 кг) и Алейна Мехмед (81 кг) взеха сребърни отличия, а Атанас Динков (54 кг) и Роселин Бачевски (92 кг) – бронзови. Резултати, които отредиха осмо място на България в класирането по медали.

"Беше тежко състезание, но момичетата и момчетата се представиха доста добре. Имаше такива, от които очаквахме повече, но не успяха да разгърнат потенциала си. Но и други, които за пръв път участваха, като Атанас Динков, който направи два прекрасни мача. Искаше ми се и Христеа Нинова да влезе във финалите, но й липсва международен опит. Алейна изигра силни мачове, щастлива съм за Викторио, който е много трудолюбив. Изстрадана титла, защото се бори с килограми, тежки противници, финалът с украинеца не бе никак лек. За Стоян също съм щастлива, може би малко още опит му трябва, защото той водеше играта във финала. Всеки трябва да си направи изводите и да продължи да работи. Но това е хубав отбор, ако продължат да се трудят, част от тях могат да влязат при мъжете догодина. Резултатите показват, че вървим в правилна посока. На тези момчета и момичета им трябват игра и опит. Поздравления за всички, защото това е екипна работа – като започнеш от президента Красимир Инински, всички, които работят във федерацията, треньорите по клубове, треньорите в националните гарнитури, самите момчета и момичета. Ако някой не си изпълни задачите по веригата, няма да се получи. Имаме потенциал, деца, които искат да се доказват и да се развиват", сподели олимпийската шампионка от Токио Стойка Кръстева.

Треньорът Фикрет Ереджебов добави: "Това е голям успех за нас. Честно казано не очаквах да се представим чак толкова добре, като се има предвид и че другите момчета също имаха своите шансове да вземат медали. Сега ни предстои един турнир в Косово, на който ще вземем момчетата с по-малко опит, за да ги обиграем. След това идва Балканиада, "Емил Жечев" и в края на годината е световното първенство“, заяви Ереджебов.

Развълнуван от случилото се бе и Викторио Илиев. Неговият финал с украинеца Богдан Челдик завърши при 4:3 съдийски гласа.

"Щастлив съм. Финалният мач беше много труден, най-тежкият от всички за мен. Смятам, че го проведох по най-добрия начин и спечелих първите два рунда. Можеха да ми дадат и по-чиста победа. Но това не е от такова значение. Следващата ми голяма цел е златният медал от световното първенство през ноември", каза младият талант.

Фюри взе €150 млн. и заяви: Аз спечелих този мач!

"Страната му е във война - хората са на нейна страна"

Откараха Усик в болница, насрочиха реванша

„Това е за страната ми“, заяви украинецът след успеха над Фюри

Джошуа и Роналдо ще гледат заедно мача между Фюри и Усик

Двамата ще се насладят на историческия мач на живо

България с европейска титла по борба

Вижте подробности

Стефан Стефанов стана европейски шампион за момчета

Валерия Станчевва ще спори за титлата при 46-килограмовите

Тръпката е на боксовия ринг в битката за абсолютен световен шампион в тежка категория!

Фюри срещу Усик - кой е фаворит?

Магомед Рамазанов ще се бори само за злато в Париж

Вижте какво казва единственият ни борец с квота в свободния стил

Майк Тайсън предупреди Джейк Пол преди сблъсъка им

"Животът му ще бъде в опасност", заяви легендарният боксьор

Бащата на Тайсън Фюри удари глава на човек от щаба на Усик (ВИДЕО)

Сериозни ексцесии на медийния ден преди дългоочаквания мач

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки