Тервел Пулев с 19-а победа на професионалния ринг (ВИДЕО)

Българинът се справи с камерунец на галавечерта в „Арена София“

Тервел Пулев с 19-а победа на професионалния ринг (ВИДЕО)

Тервел Пулев постигна 19-ата си победа на професионалния ринг.

В предпоследния мач от галавечерта в "Арена София" в столицата българинът се наложи над камерунеца Роли Ламбърт с единодушно съдийско решение.

Съдиите видяха срещата в полутежка категория по следния начин - 79:73, 79:73, 80:72 в полза на медалиста от Олимпийските игри в Лондон.

След успеха 41-годишният Пулев вече има 19 победи (14 с нокаут) и само една загуба. 34-годишният Ламбърт пък е с актив от 16 успеха, 3 загуби и едно равенство.

Пулев се появи на ринга под съпровода на 50 гайдари, които изпълниха вечната народна песен "Излел е Дельо хайдутин", последваната от евъргрийна на AC/DC "Highway to Hell".

Двубоят започна много равностойно, като Пулев и Ламбърт се вкопчиха в здрава битка още от началния гонг. В нея бе трудно да се прецени кой взима предимство, но в третия рунд Ламбърт успя да отвори аркада над лявото око на българина.

В четвъртия рунд цялото лице на Пулев бе разкървавено, но българинът по нищо не отстъпваше на съперника си, който видимо бе в по-добра физическа форма в началото.

В петия рунд удар с лакът на Ламбърт в лицето на Пулев предизвика огромно недоволство от страна на публиката в залата, а в шестия рунд камерунецът бе предупреден от съдията на ринга за удар с глава. Малко след това съдията предупреди Тервел Пулев за нечист удар в тила на опонента му.

В предпоследния седми рунд публиката в залата се възпламени, след като Пулев първо успя да притисне в ъгъла Ламбърт, а след това и да го прати на земята. Това събаряна обаче не бе отчетено като нокдаун, тъй като стана след настъпване от страна на Пулев върху крака на Ламбърт.
Във финалния рунд българинът определено бе по-активният от двамата боксьори, докато камерунецът използваше всякакви прийоми, за да спре атаките му. Това обаче не му помогна, тъй като във втората половина на мача по-тежкият Пулев определено имаше сериозно предимство.

Галавечерта ще завърши с мача между Кубрат Пулев и украинеца Ихор Шевадзуцкий за интернационалната титла в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки