Оставиха "на тъмно" помирителната среща в шахмата

Вижте подробности

Оставиха "на тъмно" помирителната среща в шахмата

Организираната от министъра на младежта и спорта в оставка Димитър Илиев "помирителна" среща в шахмата утре изненадващо ще бъде оставена "на тъмно". По разпореждане на Илиев на събитието няма да бъдат допускани журналисти и няма да има официални изявления след нейния край. На срещата ще присъстват представители на притежаващата лиценз от ММС Българска федерация по шахмат 2022, както и на Българска спортна федерация по шахмат. Последната бе приета за член на ФИДЕ и Европейския шахматен съюз, но според българските закони тя няма право на това. Причината е, че според закона само една федерация в съответния спорт може да има лиценз от ММС. 

Очаква се интересите на Българска спортна федерация по шахмат да се защитават от неюриста Георги Градев. Той в разстояние на няколко месеца обясняваше, че лицензът на БФШ 2022 ще бъде отнет, но това така и не стана. Перхидроленият "специалист по спортно право" без юридическа диплома се опитва да си присвои историческия успех на националния отбор за жени, който стана европейски шампион в Черна гора. Градев се появи на шампионата след третия кръг и предизвика учудване сред гросмайсторките ни.

Първоначално от ММС бяха обявили, че ще има пряко излъчване на срещата и изявления след нейния край. Абсолютно неясно защо, обаче в последния момент по решение на министъра в оставка медии няма да бъдат допускани.

Все пак в навечерието на тази среща, макар и с голямо закъснение министърът в оставка подписа договора за финансирането от държавата на лицензираната Българска федерация по шахмат 2022 през тази година в размер на 180 000 лева. На Димитър Илиев му прави чест, че на финала на своя мандат спази изискванията на закона и ръководената от Венета Петкова организация ще получи парите си. Това става в навечерието на държавните индивидуални първенства за деца и юноши до 12, 14, 16 и 18 години в столичния хотел "Маринела" от 1 до 7 април. БФШ 2022 беше изпълнила всички изисквания и проектите бяха одобрени от ресорните дирекции в ММС.
LZ YACHTING 1991 са големите шампиони в регатата VARNA CHANNEL CUP 2024

Купата им беше връчена от легендата в световното спортно ветроходство Лука Девоти

Министър Глушков присъства на плувния турнир „За Купата на кмета“ в Бургас

Осем победи за българите в надпреварата

България си тръгва от Будапеща с 4 титли и 9 медала (ВИДЕО)

Отлично представяне на нашите момичета на Европейското първенство

Бронз за Калейн на бухалки и за Краснобаева на лента в Будапеща

Николова се размина за малко с нов медал и приключва шампионата с 3 отличия

Титла и бронз за България от Световната купа по спортна аеробика

Вижте подробности

Стилияна Николова завърши 5-а във финала на топка на Европейското

Италианката София Рафаели взе титлата в Будапеща

Страхотни: Калейн с титла, Николова със сребро от финала на обръч

Грациите ни с нови успехи на Европейското по художествена гимнастика в Будапеща

LZ Yachting 1991 опази върха в най-бързия клас на Varna Channel Cup

Планирани са 4 гонки тип "банан"

БРАВО! Ансамбълът ни отново покори Европа! (ВИДЕО)

Момичетата на Весела Димитрова и Ясена Стойнева бяха безпогрешни на пет обръча

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки