С трима щангисти сме в Тайланд, само Карлос Насар ще вдига

Иван Димов е с операция на коляното

С трима щангисти сме в Тайланд, само Карлос Насар ще вдига

България ще има само трима представители на световната купа на остров Пукет, Тайланд. Двама от тях са само за кантара. Заради безумието на световната федерация, която обяви задължителни състезания в олимпийската квалификация, Иван Димов и Божидар Андреев ще се качат да се претеглят, след което няма да стартират. Единствено Карлос Насар е изразил желание да се състезава в категорията си, за да види как е спрямо китаеца Лин.

В понеделник Димов е претърпял артроскопия на коляното и просто няма да се възстанови. Той има нужда и от малко късмет. В момента е на девето място в ранглистата на категория до 61 килограма, но има доста състезатели около него с по 1-2 кила по-малко и могат да го задминат. Световната купа е последното състезание, което влиза в олимпийската квалификация, след което всички държави, които имат повече от 3 квоти, трябва да изпратят в международната федерация точно в кои категории смятат да участват в Париж.

Така Димов е записан да участва в група "Б" на категория до 61 килограма, която е на 2 април от 8,30 часа българско време.

Божидар Андреев ще се претегли в по-горната за себе си категория до 81 килограма, която е на 6 април от 11 часа българско време. В същия ден, но от 14 часа е категорията на Карлос Насар.

Двамата няма как да бъдат изместени от олимпиадата, след като Андреев излезе трети в ранглистата при 73-килограмовите с двубоя си от 348 килограма от европейското в София. Пред него са само Рахмат Ервин Абдула от Индонезия (363 кг) и Веерафон Вичума от Тайланд (349 кг). Единадесетият е с 335 кг., или доста по-малко от тримата първи, и няма как да направи толкова огромен скок.

Карлос си е втори в категорията с двубоя си от европейското в Ереван от 395 килограма. Пред него само на един е китаецът Даин Лин, който успя да измъкне един от рекордите на българина в категорията. В тази категория дори третият е на разлика от тях двамата.

За Пукет ще пътува от треньорите единствено Пламен Братойчев, който да води състезанието на Насар, след като другите двама предварително отпаднаха от световната купа.

"24 часа"

Победителят в Тур дьо Франс пропуска Олимпийските игри

Причината е преуморе

Ети Стефанова с бронз от силен турнир в Китай

Вижте подробности

Внук на легенда избран в идеалния отбор на Европейското по волейбол

Вижте подробности

Погачар спечели Обиколката на Франция (ВИДЕО)

Вижте подробности

Рекорден брой участници в плувния маратон на Бургас

Оспорвано състезание в дисциплината на 1000 метра

Мартин Нанчев остана на крачка от медал на 500 метра едноместно кану

Дария Павлюк финишира пета на Световното по кану-каяк в Пловдив

Затвор за французин, планирал саботаж срещу Париж 2024

Вижте подробности

Нови 2 финала за български лодки на Световното по кану-каяк в Пловдив

Осигуриха ги Мартин Нанчев и Дария Павлюк

Погачар с нов успех и крачка към титлата на „Тур дьо Франс“

Словенецът докосва третия си трофей от най-престижното състезание в колоезденето