Шефът на европейския хандбал: С нетърпение гледаме към България и Варна

Българите научиха съперниците си за предстоящите у нас две първенства по плажен хандбал

Шефът на европейския хандбал: С нетърпение гледаме към България и Варна

Президентът на Европейската хандбална федерация (ЕХФ) Майкъл Видерер присъства на жребия за предстоящите две първенства по плажен хандбал, на които страната ни и град Варна ще бъдат домакини това лято. Преди началото на тегленето, в което взеха участие президентът на родната централа Росен Добрев, председателят на комисията по плажен хандбал Габриела Хорват и директорът в направление спортни дейности към ЕХФ Маркус Глазер, лидерът на европейския хандбал благодари на Българската федерация за отдадеността по организацията на двете предстоящи прояви.     

„Скъпи хандбални приятели и специално приятели на плажния хандбал, удоволствие е за мен да представлявам Европейската хандбална федерация на този жребии. С нетърпение гледаме към предстоящите прояви това лято в България, във Варна. Наистина оценявам отдадеността на Българската федерация по хандбал по организацията на двете предстоящи много важни за ЕХФ прояви. Пожелавам подготовката за първенствата да продължи по най-добрия начин“, каза Майкъл Видерер.

Обръщение направи и президентът на БФ Хандбал Росен Добрев.  

„Изключително щастливи и развълнувани сме, че нашата федерация и град Варна отново ще приемат Европейско първенство за юноши и девойки, както и турнир за мъже и жени. След успешното ЕП през 2021 година, екипът на БФ Хандбал полага усилия да проведе още по-добър шампионат. Фактът, че през тази година плажният хандбал ще бъде демонстративен спорт на Олимпийските игри в Париж, ни мотивира още повече за една добра организация на предстоящите прояви. Благодаря още веднъж на ЕХФ за гласуваното доверие и Ви очакваме във Варна“, каза Добрев.

Както е известно, след великолепно проведеното и отразено със суперлативи ЕП по плажен хандбал за юноши и девойки, мъже и жени през 2021 година, Европейската централа отново гласува доверие на БФХ и през юли морската ни столица ще приеме две последователни големи събития, в които ще вземат участие общо 56 отбора от 20 държави на Стария континент. Първото е Европейското първенство за юноши и девойки до 16 години от 4 до 7 юли, а второто – европейски квалификационен турнир за мъже и жени за ЕП през 2025-а, който ще се състои от 11 до 14 юли.

В ЕП по плажен хандбал за девойки ще спорят 18 отбора, които жребият разпредели в 3 групи с по 6 тима. Като домакин на проявата, след попълването на отборите от останалите урни, България си избра място в група В, в която са още съставите на Германия, Унгария, Полша, Румъния и Сърбия.

В юношеската надпревара на първенството на Стария континент ще участват 16 отбора, които бяха разпределени в 4 групи с по 4 тима. България предпочете група А, в която преди това жребият събра тимовете на Унгария, Швеция и Румъния.

В квалификационния турнир при жените във Варна ще спорят 12 отбора. Жребият ги постави в 2 групи с по 6 тима. България си избра група А, в която намериха място отборите на Полша, Украйна, Хърватия, Турция и Швейцария.

Мъжкият ни отбор по плажен хандбал пък ще премери сили със съставите на Норвегия, Франция, Чехия и Малта. Общо 10 ще бъдат участниците в турнира при силния пол, разпределени в 2 групи. Тимът ни предпочете място в група В.

LZ YACHTING 1991 са големите шампиони в регатата VARNA CHANNEL CUP 2024

Купата им беше връчена от легендата в световното спортно ветроходство Лука Девоти

Министър Глушков присъства на плувния турнир „За Купата на кмета“ в Бургас

Осем победи за българите в надпреварата

България си тръгва от Будапеща с 4 титли и 9 медала (ВИДЕО)

Отлично представяне на нашите момичета на Европейското първенство

Бронз за Калейн на бухалки и за Краснобаева на лента в Будапеща

Николова се размина за малко с нов медал и приключва шампионата с 3 отличия

Титла и бронз за България от Световната купа по спортна аеробика

Вижте подробности

Стилияна Николова завърши 5-а във финала на топка на Европейското

Италианката София Рафаели взе титлата в Будапеща

Страхотни: Калейн с титла, Николова със сребро от финала на обръч

Грациите ни с нови успехи на Европейското по художествена гимнастика в Будапеща

LZ Yachting 1991 опази върха в най-бързия клас на Varna Channel Cup

Планирани са 4 гонки тип "банан"

БРАВО! Ансамбълът ни отново покори Европа! (ВИДЕО)

Момичетата на Весела Димитрова и Ясена Стойнева бяха безпогрешни на пет обръча

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки