Весела Лечева и Ивет Горанова проведоха мотивационна среща с млади спортисти

Интересът беше сериозен

Весела Лечева и Ивет Горанова проведоха мотивационна среща с млади спортисти

Повече от 80 деца, треньори и родители бяха част от срещата на Весела Лечева и Ивет Горанова в Разлог, където двете големи български шампионки проведоха мотивационна лекция. Олимпийската шампионка от Токио 2020 Горанова провежда лагер с каратисти от цялата страна, а Лечева, която е член на Комисия на МОК, председател на Българската федерациа по спортна стрелба и бивш министър на младежта и спорта, участва като специален гост. 

„Весела Лечева помага на стрелбата, но и на много други спортове. Но най-важното е, че тя има има впечатляваща кариера като състезател, което я прави незаменим лектор в нашия лагер“, каза Ивет Горанова. 

„За вас е важно, че се учите от най-добрата – олимпийската шампионка Ивет Горанова. Тя ще ви покаже не само важни неща, специфични за вашия спорт, но ще ви даде пример и как да полагате усилия всеки ден да сте по-добри. Най-важното нещо и в живота, и в спорта е постоянството. Спортът ще ви научи и как да приемате загубите, качество, което отсъства у много хора днес. Но ще ви научи и как да продължавате напред след пораженията“, обърна се Лечева пред младите спортисти.

Лекцията продължи повече от час с много въпроси, а след това Лечева даде автографи на младите спортисти. 

Инициативата е част от срещите на Весела Лечева в страната с таланти. В нея тя си партнира с Ивет Горанова, която освен олимпийска шампионка, е едно от най-позитивните лица на български спорт. Броени дни преди Олимпийските игри в Париж двете медалистки разказаха и интересни спомени за най-големия спортен форум.

„Ивет не само продължава да е спортист на световно ниво, но вече развива и кариерата си в друга посока – предава опита си на младите, което е впечатляващо. Надявам се и другите наши шампиони да поемат по този път, защото на срещата ни с малките каратисти видях много щастливи и запалени по спорта деца. Дори едно от тях да продължи в спорта професионално, това ще е успех. За останалите е важно, че прекарват лятото без таблет и телефон, спортуват и се срещат с хора, които ги мотивират да станат по-добри“, добави още Лечева. 

Прогноза: България ще вземе 9 медала от Париж, но не и титла

Това сочи проучване на статистическа компания

Голямата ни надежда за олимпийска титла Карлос Насар заминава за Париж с болно рамо

Вижте подробности

Победителят в Тур дьо Франс пропуска Олимпийските игри

Причината е преуморе

Ети Стефанова с бронз от силен турнир в Китай

Вижте подробности

Внук на легенда избран в идеалния отбор на Европейското по волейбол

Вижте подробности

Погачар спечели Обиколката на Франция (ВИДЕО)

Вижте подробности

Рекорден брой участници в плувния маратон на Бургас

Оспорвано състезание в дисциплината на 1000 метра

Мартин Нанчев остана на крачка от медал на 500 метра едноместно кану

Дария Павлюк финишира пета на Световното по кану-каяк в Пловдив

Затвор за французин, планирал саботаж срещу Париж 2024

Вижте подробности