Хюлманд: Вярваме, че можем да излезем от групата

Селекционерът на Дания говори преди срещата със Сърбия

Хюлманд: Вярваме, че можем да излезем от групата

След двете равенства на Дания в откриващите мачове на Евро 2024, треньорът Каспер Хюлманд иска да чуе играчите си да пеят победни песни след последния им сблъсък от група С срещу Сърбия във вторник, като победата им гарантира място в последните 16.

Датчаните са втори в групата след последователни равенства 1:1 срещу Словения и Англия и въпреки че равенството може да е достатъчно, отборът на Хюлманд ще се бори за трите точки.

 

„Винаги искаме да побеждаваме, липсва ни да сме в съблекалнята и да пеем за това как сме спечелили, това е, което искаме... ние играем играта с желание да спечелим“, каза Хюлманд, цитиран от „Reuters“.

Треньорът на Дания заяви, че очаква обичайната комбинация от физика и техника от Сърбия и намекна, че воденият от него тим може да се опита да удари своя опонент на контра: "От дълго време стилът им е много прозрачен. Те владеят много топката. Искат да играят, физически са силни и имат силно присъствие на терена".

„Можем да сме под напрежение и можем да се защитаваме, но ще търсим възможностите да отбележим. Нашият подход е да вкарваме и, въпреки че може да е много трудно, ние силно вярваме, че можем да спечелим мача и да излезем от групата“, завърши Хюлманд.