Сърбия изгуби крило до края на Евро 2024

Контузията на Филип Костич в коляното е сериозна

Сърбия изгуби крило до края на Евро 2024

Европейското първенство по футбол за халфа на Сърбия Филип Костич приключи, след като ce оказа, че травмата му на коляното е по-сериозна, отколкото предполагаха първоначално лекарите на тима.

Атакуващият полузащитник със сигурност няма да се върне на терена в продължението на шампионата, докато играе Сърбия, научи неофициално белградският вестник "Телеграф". Освен това, той ще премине днес прегледи, а колко точно ще отсъства от терените, ще се разбере от магнитния резонанс.

31-годишното крило на Ювентус пострада при сблъсък с Трент Александър-Арнолд снощи в срещата от първия кръг на група С на Евро 2024, в която aнгличаните се поздравиха с победа с 1:0.

Всичко се случи в края на първото полувреме, Костич трябваше да напусне терена в 43-ата минута, когато беше заменен от Филип Младенович и това ще се окажат единствените минути на Костич в този шампионат. Той напусна терена разплакан, а вероятно се касае за увредени връзки и евентуално менискус или сухожилие.

Сърбия играе със Словения на 20-и юни във втората си среща от потока, а последният им с Дания е на 25-и. Словенците и датчаните са с по 1 точка, Англия е на върха с 3, а сърбите ще търсят в другите два мача първи актив.