Спалети: Никой не вярваше в нас

"Играчите си вярваха, тези мачове са трудни", заяви той

Спалети: Никой не вярваше в нас

Националният селекционер на Италия Лучано Спалети говори след равенството 1:1 с Хърватия в последния мач в група В, след който „адзурите“ си гарантираха участие във фазата на елиминациите, където на осминафиналите ще се изправят срещу Швейцария.

„Когато мачовете се решават така в края, всичко става по-емоционално, тъй като никой вече не вярваше, но играчите вярваха. Те запазиха главите си чисти, рискуваха много малко, въпреки че останаха само с трима защитници на терена“, каза Спалети пред Sky Sport Italia.

„Мога само да ги поздравя за реакцията им и справянето с такъв атакуващ състав на терена“, каза още той.

„Не може да се отрече, бяхме под обичайното си ниво през първото полувреме. Ако не създаваме много, няма да вкараме много. Виждате, че мислехме да донесем резултат у дома, без наистина да вярваме, че имаме нужда от победа. Беше неволно, но очаквам повече от моите играчи, защото те го показват в проблясъци“, заяви Спалети.

„Тези мачове са трудни, защото Хърватия е много силен отбор, те имат много опит на това ниво и могат да създадат проблеми на всеки, срещу когото се изправят“, призна селекционерът на Италия.