Спалети: Срещу Хърватия може да играем грозно

Селекционерът на Италия предупреди, че резултатът е по-важен от красивата игра

Спалети: Срещу Хърватия може да играем грозно

Селекционерът на Италия Лучано Спалети даде пресконференция преди последните два мача от група B на Евро 2024. „Скуадра адзура“ се изправя срещу Хърватия и се нуждае от победа след поражението с 0:1 от Испания. Специалистът призна, че тимът му може да играе „по-грозно“, но ще търси резултат през ефективност.

Има мачове, които са за историята. Когато се срещнах с тези играчи в техните клубове, видях желанието им да бъдат тук и имаме готовност да играем тези мачове. Видях отношение, което ми харесва, но очевидно не сме доволни от представянето си дотук. Направихме крачка назад. Но нивото тук винаги е високо. Всяка държава може да събере 20 играчи с техника и опит и очаквам да видя на какво ни научи последния мач", започна Спалети.„Говоренето не струва, трябва да вървиш по пътя, а не да говориш, защото не успяхме да покажем някои неща, които искахме срещу Испания. Трябва да вървим по пътя и да оставим говоренето настрана", добави той.

„Ние изобщо не се пестихме. Напротив, изразходвахме много енергия, като преследвахме топката срещу Испания. Срещу Албания беше различно. Но и в двата мача се опитахме да правим едни и същи неща. В единия мач се справихме, а в другия - не. Това е просто. Затова трябва да видим дали сме научили нещо и дали сме добри в прилагането на практика на това, което искаме да направим. Искаме да играем нашата игра, дори и Хърватия да има повече опит и до известна степен да е по-технична. Ще има моменти, в които ще трябва да намалим темпото. Трябва да разберем тези моменти“.„Ще променим подхода си в някои отношения. Трябва да играем по-сигурни. Това е, което изисква този мач. Ще се опитаме да имаме ефективност. Може би ще играем по-грозно, но ни трябва ефективност, за да постигнем нужния резултат.. Също така искаме да играем в собствената им половина и да не седим отзад, което винаги е рисковано. Със сигурност искаме да държим топката", каза още треньорът на Италия.

 

Саутгейт: Вече е нормално да сме финалист

Сега сме в доста по-различен период, обяви селекционерът

УЕФА може да връчи голмайсторския приз на 6 играчи

Вижте подробности

Нов договор и за Де ла Фуенте

Селекционерът на Испания остава до Евро 2028

В Англия вече мислят за неработен ден при триумф на финала

Най-важното е да спечелим в неделя, обяви министър-председателят Кийр Стармър

Ямал: Никога няма да бъда като Меси

"Никой не възразява, когато го сравняват с най-великия играч в историята, но е неуместно", заяви той

Родри: Уверени сме, че можем да бием Англия

Халфът на Манчестър Сити познава добре някои от съперниците си в неделя

Гарет Саутгейт става "сър" след Евро 2024

Очакваше се той да получи тази титла след Евро 2020, но загуби финала срещу Италия

Изкуствен интелект описа в подробности какво ще се случи на финала на Евро 2024

Според софтуера, Англия ще спечели на дузпи срещу Испания

УЕФА обяви съдията за финала на Евро 2024

Французин ръководи Испания-Англия