Георги Минчев със силен мач в Кипър

АЕЛ Лимасол с реми в регионално дерби

Георги Минчев със силен мач в Кипър

Българският нападател Георги Минчев направи силен мач за АЕЛ Лимасол в кипърското първенство, но не беше достатъчно за победа.

"Жълто-сините" завършиха 0:0 в регионалното дерби с Кармиотиса (Пано Полемидия) в среща от 7-ия кръг на групата за определяне на изпадащите.

И докато АЕЛ е на 7-о място с 41 точки и няма проблеми с бъдещето си в елита, то символичните домакини в днешната среща са с 32 и първи под чертата. Но пък чак на 7 от тях е Докса (Катокопия), където играе Димитър Велковски  – бивш футболист на Славия, Локомотив (Пловдив), полския Миедз Легница и Серкъл Брюж (Белгия).

В първите 20-25 минути на срещата АЕЛ тотално доминираше и изпусна четири много сериозни положения. Едно от тях се откри за Георги Минчев, който още в 5-ата минута скочи и с глава стреля след изпълнение на ъглов удар от Морейра. Топката обаче мина в страни от дясната греда.

До края на първата част играчите на АЕЛ владееха топката, а картината през втората част беше сходна, особено след 65-ата минута. Георги Минчев спечели доста спорни топки и единоборства, участва в две хубави комбинации, но съотборниците му Ахмад Морейра и Фабрис Ка не успяха да нанесат точни изстрели.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки