Марота: В Интер сме здрави и доволни

Директорът на "нерадзурите" коментира слуховете за проблеми в клуба

Марота: В Интер сме здрави и доволни

Директорът на Интер Джузепе Марота гарантира приемственост и продължаване на възходящата линия на развитие на отбора при новите собственици от “Оуктрий”. Американският инвестиционен фонд от три години непряко бе замесен в делата на тима, тъй като финансираше вече бившия собственик Стивън Жанг, но от няколко дни официално поеха контрола върху “нерадзурите”, след като китаецът не успя да осигури парите за рефинансирането на заема.

“Мога да гарантирам, че ще има приемственост в управлението на “Оуктрий”. Тези, които говорят лошо, за подтикнати единствено от завист и разпространяват фалшиви новини. Искат да представят Интер като отбор, който е загубил контрол, но ние сме здрави и сме много доволни. Смятам, че Интер трябва да бъде считан за един от най-добрите клубове в света. Във футбола не трябва да се страхувате и да сте амбициозни,” заяви Марота.Бившият директор на Ювентус също така гарантира, че капитанът на отбора Лаутаро Мартинес ще подпише своя нов контракт скоро. От месеци медиите и различни източници твърдят, че аржентинецът ще парафира нов договор с “нерадзурите” всеки момент, но това все още не е факт.

“Обсъждаме нов договор с неговия агент Камано, но мениджърите винаги наливат вода в собствените си мелници, за да правят добро впечатление. Лаутаро иска да остане и го доказва ежедневно. Договорът му със сигурност ще бъде удължен, когато се съберем за първа тренировка за новия сезон,” завърши Марота.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки