Нагелсман хвали „аспирините“, шеф на Байерн им се закани

Вижте подробности

Нагелсман хвали „аспирините“, шеф на Байерн им се закани

Селекционерът на германския национален отбор Юлиан Нагелсман се надява, че спечелената титла от Байер Леверкузен ще даде допълнителен импулс за националите в отбора за предстоящото Европейско първенство през юни и юли, на което Германия е домакин.

Големи надежди се възлагат на Флориан Вирц, който прави изключителен сезон с екипа на Леверкузен и се очаква да играе като номер 10 за Германия на Евро  2024.

Вирц блесна с хеттрик при победата с 5:0 срещу Вердер Бремен, която узакони първата титла на Германия за Леверкузен.

Халфът Роберт Андрих и защитникът Йонатан Тах изглежда също ще започнат като титуляри за Германия през юни.

"Това може да бъде само добро за нас като отбор“, каза Нагелсман в изявление в неделя.

Леверкузен сложи край на 11-годишната доминация на Байерн Мюнхен в Бундеслигата и има 29 мача в лигата без загуба и 43 мача във всички турнири.

"Почеркът на треньора Шаби Алонсо е ясно разпознаваем. Играчите действат като едно цяло, тактически са дисциплинирани и силни в единоборствата, като в същото време умеят да променят темпото, креативни са и горят в играта. Изпълненията на отбора са доказателство за това колко важна е правилната комбинация качество и манталитет“, добави Нагелсман.

Дори детронираният шампион Байерн призна заслужения успех на Леверкузен.

"Титлата е абсолютно заслужена за Леверкузен. Това е тяхната награда за изключителен сезон и страхотен футбол", каза президентът на Байерн Херберт Хайнер.

"Целта на Байерн сега е трофеят да се върне в Мюнхен. Ще се видим през новия сезон", добави той.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки