Рома с гневна декларация към Серия А

"Вълците" са недоволни от програмата им за мача с Удинезе на 25-ти април

Рома с гневна декларация към Серия А

Рома критикува "несправедливото решение" мачът от Серия А с Удинезе да се доиграе на 25 април, поставяйки ги в "неизгодно положение" за полуфинала в Лига Европа срещу Байер Леверкузен.

Клубът публикува изявление, протестирайки срещу решението, което вече е официално, оставащите 20 минути да се изиграят на 25 април в 21:00 часа британско време.

„Рома със своите резултати и четири последователни европейски полуфинала допринесе за класирането в УЕФА и по този начин помогна за пет места за италиански отбори в следващото издание на Шампионската лига.

"Въпреки това президентът Казини взе днес несправедливо решение срещу Рома, принуждавайки ни да се изправим срещу Байер 04 Леверкузен в неравностойно положение, което представлява неясна стъпка назад за цялата италианска футболна система.

„Екипът, играчите и персоналът на Рома просто потвърждават своя ангажимент да се борят с това неоправдано бедствие и да постигнат, с подкрепата на нашите невероятни фенове"

Мачът на Рома с Удинезе бе прекратен в 72-ата минута, когато Еван Ндика падна на земята с болки в гърдите и затруднено дишане и след това беше откаран в болница за допълнителни тестове.

Впоследствие се установи, че Ндика няма сърдечен проблем, но по това време всички страни сметнаха за правилното нещо да прекратят мача.

Според правилата на Серия А, той трябва да бъде подновен от минутат, в която е спрян при резултат 1-1, така че последните 20 минути са насрочени за 25 април.

Рома изрично поиска да не играе тогава, защото това означава, че следващият им мач срещу Наполи трябва да бъде в неделя, 28 април, което им дава малко време да се подготвят за първия мач от полуфинала на Лига Европа срещу Байер Леверкузен на 2 май.

Според информацията Аталанта, Верона и Емполи са блокирали искането на Рома да играят с Удинезе оставащите минути по-късно през май.

 

Това е така, защото техният резултат неизбежно ще повлияе на съревнованието както за класиране в челната петица, така и за изпадане.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки