Шави: Ще получим шанс за титла

Треньорът на Барселона е оптимист за бъдещето

Шави: Ще получим шанс за титла

След като Барселона задмина Жирона и се доближи на 5 точки от лидера Реал Мадрид, наставникът Чави Ернандес върна на дневен ред темата за защитата на титлата в Ла Лига. По-рано през съботния ден неговите футболист надвиха Хетафе с 4:0. Другите два състава обаче са с по-мач малко към момента на интервюто на треньора.

“Поставяме Жирона и Реал под напрежение. Мисля, че ще получим възможност отново да станем шампиони”, прояви оптимизъм той.

“Все още можем да спасим сезона. Всичко е възможно в Шампионската лига - нещата там са 50/50. Горд съм да кажа, че отборът ни е крайно мотивиран. Виждате какво правят момчетата на терена”, продължи Чави.

След това специалистът заговори конкретно за някои от своите футболисти: “Андреас Кристенсен се справя много добре като дефанзивен халф. Мисля, че неговата игра на този пост е една от причините за нашето подобрение. Не знам дали той ще продължи да действа на същия пост, защото да поддържаш това високо ниво е най-трудното нещо във футбола. Андреас играе опростено, като не греши при подаванията и ни придава допълнителна стабилност в отбрана, каквато ни липсваше. Пау Кубарси пък за мен е най-добрият централен защитник по отношение на подаването на топката. В съзнанието си усещам как ще направи отличен пас, но той ме изумява, като го отиграва по още по-майсторски начин”.

В края Чави беше категоричен, че все пак няма да си промени решението да напусне в края на сезона.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки