Тежка санкция за Трабзон в Турция

Двама играчи на Фенербахче наказани

Тежка санкция за Трабзон в Турция

Трабзонспор получи тежко наказание и ще играе следващите си шест домакински мача без публика.

Решението на Дисциплинарната комисия в Турция е въз основа на грозните сцени в дербито с Фенербахче, когато привърженици на домакините нахлуха на терена след загубата с 2:3 в опит за саморазправа с играчи на "фенерите". 

Двама футболисти на Фенербахче бяха наказани за един мач заради сбиване след мач миналия месец, реши Турската футболна федерация.

Дисциплинарната комисия реши днес, че Трабзонспор ще играе следващите си шест домакински мача при закрити врата заради сбиването и наложи глоба от три милиона турски лири (93 899,65 долара) и други наказателни мерки.

Той също така лиши треньора на Трабзонспор Егемен Коркмаз да води отбора от пейката за един мач.

Защитникът на Фенербахче Брайт Осай-Самуел, който беше нападнат от фен на терена и бе видян да се бие със зрителя, не получи наказание.

Ирфан Джан Егрибаят и Джейдън Остерволде от Фенербахче ще бъдат наказани за по един мач и ще получат малки глоби за участието им в сбиването на терена.

Фенербахче, който има 19 титли в лигата и е вторият най-титулован отбор в Турция, е на второ място в класирането след 30 мача - пет точки зад лидера Галатасарай, който има мач по-малко. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки