В Англия: Разпределиха европейските квоти след първия финал

Вижте до какво доведе триумфът на Ливърпул на "Уембли"

В Англия: Разпределиха европейските квоти след първия финал

След спечеления от Ливърпул финал за Купата на лигата в Англия, а и с напредването на сезона във Висшата лига, битката за разпределението на европейските квоти става все по-интригуваща.

Освен всичко друго от новия сезон Шампионската лига ще е с нов формат и 36 отбора в групите, вместо досегашните 32, от което ще се възползват 2 от страните с най-висок коефициент в ранглистата на УЕФА.

Понастоящем по 5 отбора в най-силния турнир ще имат Италия и Германия, но всичко зависи от представянето в тазгодишните надпревари в ШЛ, ЛЕ и ЛК.

Ето и разпределението на европейските квоти на Острова за догодина:

ШАМПИОНСКА ЛИГА:

По традиция за турнира се класират първите 4 отбора в първенството, но какво вече споменахме, от следващия сезон съставите може и да са 5. Директна квота обаче получават победителите в Шампионска лига и Лига Европа, така че Англия може да има и 7 представителя в перфектния за страната сценарий.

ЛИГА ЕВРОПА:

Отборът на 5-о място в крайното класиране на Висшата лига и победителят във ФА Къп, ако той ще играе в Шампионска лига, то квотата се дава на 6-ия в подреждането (или 6-и и 7-и, при допълнително място в ШЛ).

ЛИГА НА КОНФЕРЕНЦИИТЕ:

Победителят в Купата на лигата, но тъй като това е Ливърпул, който няма да се възползва от квотата си, то тя се дава на 7-ия в крайното класиране на Висшата лига (при допълнително място в ШЛ това ще е 8-ият в таблицата).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки