Ван Дайк отговори на Ван Бастен и Гулит

„Никога не съм бил перфектен“

Ван Дайк отговори на Ван Бастен и Гулит

Капитанът на националния отбор на Нидерландия Върджил ван Дайк призна, че в момента не се представя на най-високо ниво, но добави, че футболистите не са роботи, след като получи солидна доза критики от легендите на "лалетата" Марко ван Бастен и Рууд Гулит.

Централният защитник на Ливърпул бе посочен от Ван Бастен за основен виновник за поражението с 0:4 от Франция миналата седмица в първия мач от квалификациите за Евро 2024, а бившият голмайстор дори се усъмни в избора му за капитан.

"Ван Дайк създава шум, но не казва нищо. Неговото поведение създава хаос, който води до неразбирателствата в отбрана", заяви Ван Бастен.

Подобно мнение изказа и бившият му съотборник в националния тим Гулит, според когото най-големият проблем на Ван Дайк е, че "мисли, че е по-добър от останалите".

Според самия Ван Дайк обаче тези критики са незаслужени.

"Ясно е, че срещу Франция не играхме добре. Аз съм един от опитните играчи в отбора, така че е ясно, че ще бъда на мушка. Всеки има право на собствено мнение в наши дни. Дали съм поставил летвата твърде високо? Никога не съм бил перфектен", заяви бранителят на Ливърпул след победата на Нидерландия с 3:0 над Гибралтар в понеделник.

"Нормално е да не можеш да играеш на едно и също ниво във всеки един мач. Хората не трябва да забравят това, защото е човешко да се допускат грешки. Случва се във футбола, случва се и в живота. Човек знае по-добре от всеки друг кога прави нещо правилно и кога не. В момента имам трудности в клубния ми отбор, защото ни липсва постоянство. Но оставам оптимист за бъдещето и се опитвам да играя по най-добрия начин във всеки мач. Ние не сме роботи. Нека не се забравя това", завърши Ван Дайк.