30 деца от всички училища в Благоевград се включиха в турнир по тенис на маса

30 ученици от Благоевград взеха участие в традиционния турнир тенис на маса, който се организира всяка година от Младежки дом - Благоевград.

30 деца от всички училища в Благоевград се включиха в турнир по тенис на маса

30 ученици от Благоевград взеха участие в традиционния турнир тенис на маса, който се организира всяка година от Младежки дом - Благоевград. Спортната надпревара тази година мина под мотото "Спортът наш приятел" и цели да насърчи децата на областния център да се занимават активно със спорт и по време на училищната ваканция.

Заявилите участие в турнира бяха разделени в шест групи от по пет състезатели и играха на принципа всеки срещу всеки. При най-малките до 15 години победител стана Мартин Воев от Природо-математическата гимназия в Благоевград. На финала той победи Тано Стоянов също от ПМГ. Трети в тази възрастова група се нареди възпитаникът на Езикова гимназия  Акад. "Людмил Стоянов"- Павел Бакалски.

При големите до 18 години най-добри умения с хилката показа Мартин Хърсовски от Професионална гимназия по строителство архиктектура и геодезия.След него в класирането се наредиха Герард Копек от Национална хуманитарна гимназия Св " Кирил и Методий", и Жан Гьошев от техникума по текстил и облекло също от Благоевград.

Наградите за победителите, които и тази година бяха осигурени изцяло от Младежки дом- Благоевград бяха за 1-во място спортен сак, за 2-ро място тениска с логото на младежкия дом, и на трето място баскетболна топка. Всички участници останаха изключително доволни от наградите и още повече от предоставилата им се възможност да запълнят свободното си време с игра - тенис на маса, вместо да стоят по домовете си и изкарат цялото време в стоене пред компютрите.