Парите в Нюкасъл вече няма да са проблем, а сега накъде?

Една от дългоочакваните новини в английския футбол стана реалност преди няколко седмици

Парите в Нюкасъл вече няма да са проблем, а сега накъде?

Една от дългоочакваните новини в английския футбол стана реалност преди няколко седмици – Нюкасъл беше закупен от Държавния инвестиционен фонд на Саудитска Арабия.

Сделката предизвика истинско цунами от емоции във всички краища на футболния свят, особено в рамките на Острова.

Екосистемата на футбола в Англия очевидно предстои да се промени безвъзвратно, защото намеренията на на шейховете са съвсем ясни – проект от типа Манчестър Сити.

Подобни неща обаче изглеждат чудесно във видеоигрите и звучат още по-добре на думи. Делата обаче са сложната част. Това обаче не означава, че букмейкърите не правят вече всякакви бъдещи прогнози за еволюцията на „джордитата“.

По тази тема може да намерим допирни точки в представената за Winbet информация от Nostrabet. В следващите редове обаче ще се опитаме да представим бъдещия Нюкасъл в неговите различни аспекти.

1. Мениджър от световна класа?

Веднага, след като сделката беше официализирана се появиха редица трансферни спекулации, свързващи имена като Зинедин Зидан, Антонио Конте, Йоахим Льов и др треньорски светила с позицията начело на „свраките“. До подобно нещо обаче не стигна и човекът, който на първо време ще трябва да води тимът е английският специалист Еди Хау.

Хау не е непознато име във Висшата лига и определено е достатъчно добре уважаван наставник. Той обаче ще има доста отговорна задача – да спаси тимът от изпадане. А към момента това не изглежда като лесна задача. Изпадане в Чемпиъншип може да е истински катаклизъм за този иначе толкова грандииозен, на хартия, проект.  Дори и Хау да не бъде човекът, който да получи пълния пакет средства за трансфери на играчи, то той със сигурност ще има една от най-важните задачи в новата ера на клуба.

2. Трансферна политика – ще видим ли гръмки имена?

Разбира се, наред със спекулациите за евентуалното назначение на мениджър от световна класа, из английските медии веднага заваляха и спекулациите по отношение на евентуалните трансферни цели на клуба за идващите прозорци. С оглед на изключителните финансови възможности на новия Нюкасъл се заговори дори за имена от калибъра на Неймар.

Подобни спекулации по естеството си обаче са напълно нереалистични. Все пак, говорим за клуб, който ще се бори за оцеляването си през този сезон и е далеч от местата, даващи право на европейски футбол, камо ли от зона Шампионска лига. Всичко трябва да се случи стъпка по стъпка. На първо време трябва да бъде определена ясна клуба философия към трансферите, за да може парите да се инвестират по далновиден начин, а не да се правят разхищения за състезатели, които след това се оказват пълни провали.

3. Развиването на глобален бранд

Нюкасъл не е малък клуб, особено в сравнение с един Манчестър Сити, който вече мина по утъпкания път на многомилионните арабски инвестиции.

„Джордитата“ имат изумителна фенска маса и доста история, върху която да стъпят. Тепърва обаче ще трябва да се изграждат маркетингови стратегии, насочени към почитателите на най-популярния спорт и отвъд пределите на Англия, където Нюкасъл, очаквано, изостава. Цялостно обаче основите са далеч по-добри от тези, които са били заварвани в други подобни проекти, така че почитателите на „свраките“, както и собствениците, може да очакват милиони нови фенове от всички краища на света в съвсем скоро време. Този план обаче далеч няма да бъде реализиран от днес за утре, така че търпение е единствената алтернатива.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки