Плюсове и минуси на бетинг приложенията за Android и iOS

На този етап в България лицензи за онлайн залагания имат осем букмейкъра

Плюсове и минуси на бетинг приложенията за Android и iOS

С развитието на технологиите букмейкърите станаха все по-достъпни за потребителите. Преди години можеше да се играе на тях единствено в наземни пунктове и зали. След това обаче те се преместиха в интернет, като в сайтовете може да се влиза както от компютъра Ви, така и от телефона или таблета. След като мобилните приложения станаха неизменна част от живота ни, всеки уважаващ себе си бранд работи освен върху версията на сайта си, и върху мобилната версия, и апликацията за устройства. Няма как и да е иначе, след като над 70 процента от потребителите посещават интернет от своята мобилна "джаджа".

Така вече можете да направите залог от всяка една точка, в която се намирате - в дома, в офиса, в парка, на плажа, в заведението или ако сте отишли на почивка. Трябва преди това единствено да разполагате с  приложение за залагане. Основният вариант за тегленето им е от самия сайт на дадения букмейкър, тъй като много платформи за сваляне на "app"-ове не толерират хазарта. Естествено, в страниците на бетинг компаниите апликациите са напълно безплатни.

На този етап в България лицензи за онлайн залагания имат осем букмейкъра. Приложение и за iOS, и за Android са разработили bet365, efbet и bwin. 8888 има апликация за Android, а Palms Bet, Winbet, Sesame и AlphaWin не разполагат с нито една от двете. Всички сайтове обаче имат отлични мобилни версии, които са изключително лесни и удобни за употреба и предлагат абсолютно същите неща, които ще намерите и в сайта.

През въпросните апликации или мобилни версии можете да теглите и да депозирате средства, като това ще Ви отнеме броени минути. Въвеждайки платежните си данни, ще можете да зареждате акаунта си или пък да пускате преводи към сметките си, избирайки желания метод за това. При инсталиране на дадено приложение не се начисляват такси. Букмейкърите предлагат абсолютно безплатни мобилни приложения на своите клиенти, тъй като конкуренцията помежду им е толкова сериозна, че те се надпреварват да предоставят все повече и по-разнообразни бонуси и удобства на тези, които ги изберат.
Важно е да се отбележи, че апликациите изискват по-малък трафик на данни и имат по-добър интерфейс в сравнение с мобилните версии. Събитията, които се предлагат в "app"-овете, са същите като тези в десктоп версията на сайта.

Една от малкото разлики между апликацията и мобилната версия е, че първата може да Ви уведомява за всичко важно с така наречените Push нотификации. И при двете обаче има нещо, за което е добре да внимавате - лесният 24-часов достъп може да спомогне по-лесно до пристрастяване към хазарта. Причината е, че имате достъп до тях отвсякъде. Трябва Ви само качествен интернет и мобилно устройство и можете да направите своя залог по всяко време.

Като цяло основните предимства на апликациите са бързият и сигурен достъп до различни бетинг опции, пълната съвместимост с мобилното Ви устройство, това, че не е необходимо да попълвате парола всеки път, за да влезете в акаунта си, редовните ъпдейти и бързия достъп до съпорт при проблеми, както и по-високите нива на сигурност.
Ако говорим за недостатъците, това са, че може да има ограничение към дадени спортове, казино игри или състезания, тъй като приложенията на някои букмейкъри не са разработени за тях, нуждата от добра интернет връзка, която да е по-добра от 3G, несъвместимостта на някои приложения с определени смартфони, както и фактът, че понякога актуализацията на апликацията може да попречи на поставянето на залог.

Когато избирате букмейкър, е важно да видите дали са разработени отделни апликации за Android, iOS, Windows, дали е оптимизиран интерфейсът им, предлагат ли се всички опции за залог, има ли специален бонус, насочен към мобилни играчи, надеждни ли са мобилните платежни методи, има ли бърза връзка с отдела за поддръжка през приложението и съвместими ли са мобилните версии с модерните смарт устройства.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки