Попето през сълзи: Съдбата си знае работата!

„Не искам да плача, но като говорим за Левски ти трепва под лъжичката“

„Новият ми клуб е носител на Купата и е много радостно за мен, както и за цялото ми семейство!“

Това каза Ивелин Попов по време на официалното си представяне като футболист на Левски.

Попето преминава на „Герена“ като свободен агент и не успя да сдържи сълзите си на своята първа пресконференция като играч на „сините“.

„Познавам всички и съм щастлив, че със Сочи ще завършим втори или трети. Не искам да плача, но като говорим за Левски ти трепва под лъжичката“, посочи 34-годишният футболист.

„Много пъти съм казал - сменил съм много треньори, но от Станимир Стоилов и Курбан Бердиев съм научил най-много. Казват ти неща, които ти помагат за цял живот. Съдбата си знае работата и съм радостен, че така се случи“, допълни Попето.

„Първият контакт го осъществихме със Станимир Стоилов през ноември. Не е имало колебания и мисли да приема предложението. Конкретният отговор го дадох края на март началото на април. Минаха около 17 години. Знаете, че на 17 години мислиш по различен начин. Тогава съм искал да ми се даде по-бързо шанс. Когато си млад бързаш и кръвта ти кипи. Така се е получило. Моят път съм го извървял удачно. Левски го имаше, когато ме нямаше и ще продължи вечно. Връщам се с амбиция и мотивация, Левски да е силен отбор, да печели титли и купи. Искам да се докажа на ръководителите, защото когато бях дете им се възхищавах. Това е моята мотивация“, добави той.

„Много неща ме накараха да се върна. Имам много приятели левскари, които ме запознаха. Преди мача с Лудогорец един човек е имал два билета в повече и искал да ги подари, но хората на опашката са искали да си купят билет, за да помогнат. Искам и аз да дам нещо на Левски. Подредил съм си къщичката и нямам нужда от заплата. Много ми липсваше. 12 години в чужбина. Това е лагер. Тук ще продължи да е така. Влизам си в същия коловоз, както в чужбина“, каза нападателят.

„Познавам всички и съм щастлив, че със Сочи ще завършим втори или трети. Новият ми клуб е носител на Купата и е много радостно за мен. Цялото семейство е щастливо (б.а със сълзи на очи). Не искам да плача, но като говорим за Левски ти трепва под лъжичката. Много пъти съм казал, сменил съм много треньори, Станимир Стоилов и Курбан Бердиев съм научил най-много. Казват ти неща, които ти помагат за цял живот. Съдбата си знае работата и съм радостен, че така се случи.

„Потенциалът на Левски е такъв, че на нито един пост не отстъпваме на нито един отбор. Сигурен съм, че следващият сезон ще изглеждаме по-солидни. Оферти имах. Със сигурност финансовото състояние на Левски не е цветущо, но не съм ги разглеждал другите. Когато Стоилов ти се обади е чест. Позицията ми на терена не сме я обсъждали. За Левски и Стоилов ще направя много повече от това, което правех навън“, добави още той.
„Не са ме търсили други отбори. За съпругата ми не знам, но мисля, че няма намерение да се връща на сцената. Искам да сбъдна своята мечта и на семейството ми. Амбицията ми е голяма. Длъжен съм да има титли, купи, радост и любов, защото тя сега крепи Левски. Позитивната енергия и любовта значат повече от парите. Вчера се появих в съблекалнята и най-радващото е, че по-младите искат да прогресират. Винаги съм отворен да дам съвет. От по-опитните младите ще попиват“, каза Попето.

„Най-обичам да играя в средата на терена, но през годините съм бил полезен и на други позиции. Всеки треньор преценява. Нямам представа дали други футболисти биха се върнали в Левски. С ЦСКА Москва се контузих имах недоизлекувано разтежение и около до три седмици всичко ще бъде наред. Искам да благодаря на Сочи, защото ме пуснаха да се лекувам в България. Признателен съм им. Искам след няколко години отново да има пресконференция и да съм успял с Левски. До момента съм се справил в кариерата си. Времето ще покаже дали синът ми ще играе. Всичко си е в неговата глава и крака. В чужбина се тренира по-различно и съм радостен, че съм добре подготвен. Чувствам се с много енергия. За националния отбор казах, че ще дам път на младите. Ясен Петров ми се обади и ми каза, че с каквото можем ще сме си полезни. Но след това не сме се чували. Бях готов да помогна. Преди години имаше оферта от Лудогорец, но няма смисъл да се връщаме назад.“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки