Левски с нов акционер преди 2023 година

"Левски на левскарите" ще получи 10-те процента на тръст "Синя България"

ПФК Левски ще има нов миноритарен акционер още преди Нова година. Очаква се 10-те процента от дяловете на дружеството да бъдат прехвърлени от тръст “Синя България” на сдружението “Левски на левскарите”. Решението за това трябва да бъде взето на обявеното за 3 декември редовно годишно събрание на тръста. На него ще бъде гласувано процентите да станат притежание на сдружението. Треньорът Станимир Стоилов е член и на двете организации и е запознат с идеите за смяна на притежателя на миноритарния пакет.

Според източници от “Герена” е възможно акциите на Наско Сираков да бъдат джиросани на кандидат-купувача “Спорт Рипъблик” преди Нова година. Той притежава пакет от около 86%, а още 4% са в ръцете на други по-дребни акционери, между които и бившият бос на клуба Тодор Батков.

Източници от кухнята на Левски съобщиха, че има сондажи за поемане на дълга към НАП от един от спонсорите, които платиха лагера на “сините” в Дубай. От клуба все още не са получили разрешение от този партньор да го обявят на широката общественост. Ясно е само, че компанията и друг път е правила солови дарения “извън сценария”. Приходната агенция има да получава около 11 млн. лева от Левски. Възможно е при смяна на собствеността тези пари да бъдат грижа на въпросната фирма. На този етап не е ясно дали тя е замесена в анонсираното от Наско Сираков обсъждане за емитиране на акции по предложението на дъщерното дружество на основния спонсор, което има договор за управление на клуба.

Развитие по всички въпроси се очаква в първите 10 дни на декември. Всички страни водят усилени финални разговори.

Още от HOME

Мениджърът на Челси смята, че дебютантът се е справил прекрасно

Треньорът на бургазлии не е доволен от грубата игра на гостите

Треньорът на Ботев (Враца) доволен след ремито в Пловдив

Срещата от 20-ия кръг на Ла Лига завърши наравно – 1:1

Вижте какво каза треньорът на Черно море след 4:2 над Добруджа

„Моряците“ надвиха Добруджа, Атанас Илиев с първи гол

Вижте какво разкри Томас Мюлер

Дуо от ДЮШ се готви със „сините“

„Не създадохме голови положения“, заяви треньорът на Ботев (Пд)

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки