Вече има преговори за продажбата на Ливърпул

Вижте подробности

Ливърпул е провел дискусии с два консорциума, базирани в Близкия изток. Преговорите са за закупуване на мърсисайдския клуб за 3.5 милиарда евро.

"DailyMail" споделя, че представители на консорциуми от Саудитска Арабия и Катар са проявили интерес към покупката на клуба. Няколко източника съобщават, че служители на консорциума са се обърнали към директора на Fenway Sports Group - Майк Гордън, за да заяват своя интерес към клуба. Става въпрос за частни компании, а не държавни. Смята се обаче, че и двата консорциума имат тесни връзки с управляващите фамилии в страните си.

Министърът на спорта на Саудитска Арабия - принц Абдулазиз бин Турки Ал-Фейсал, тази седмица насърчи офертите за придобиване както на Ливърпул, така и на Манчестър Юнайтед. И двата клуба проучваха потенциални възможности за продажба през последния месец. FSG обяви намеренията си да продадат контролния си дял в Ливърпул по-рано този месец. Държавният фонд за публични инвестиции (PIF) на кралството вече придоби Нюкасъл Юнайтед.

Ливърпул също води дискусии с базиран в САЩ купувач, докато най-богатият човек във Великобритания сър Джим Ратклиф и технологичните гиганти Apple са свързвани с оферти за Юнайтед.

Още от - Англия

"Свраките" победиха Саутхемптън в първия полуфинален двубой

"Знам кога той е готов и кога не", обясни мениджърът на Сити

Според него в този си състав отборът няма толкова големи шансове

Мениджърът на Манчестър Юнайтед е оптимист в тази насока

Става въпрос за Максимо Пероне

Двата тима врътнаха реми 0:0

Днешният ден бе специален за германеца

"Приемам резултата", обяви мениджърът на Ливърпул

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки