Френският президент: Мбапе е невероятен, гордея се с него

„Килиан върна страстта в нашия отбор и аз наистина вярвах, че можем да спечелим“

Френският президент: Мбапе е невероятен, гордея се с него

„Изоставахме с 2 гола на почивката, но Мбапе направи нещо изключително и върна отбора в мача. Да, заслугата е на целия състав, но Килиан беше невероятен!”

Това каза френският президент Еманюел Макрон, който изгледа на живо финала на Мондиал 2022 и веднага след последния съдийски сигнал слезе на терена, за да успокоява футболистите.

Те защитаваха трофея си и успяха да наваксат изоставане от 0:2 срещу Аржентина, но в крайна сметка загубиха драматично след изпълнение на дузпи.

„Мбапе върна страстта в нашия отбор и аз наистина си върнах вярата, че можем да спечелим. Успяхме да направим още едно чудо в продълженията, имахме и мачбол на Коло-Муани в 123-ата минута, но....“

„Истината е, че Мбапе е страхотен футболист и е само на 24 години. Напомних му това веднага след края на финала. Казах му още, че се гордея с него. Той стана голмайстор на това първенство, стигна до финал, а  спечели предишното световно първенство. Но няма да крия - бях също толкова тъжен, колкото и той", обясни пред медиите Макрон.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки