Барселона пак победи с 1:0 и остава на върха в Ла Лига (ВИДЕО)

Каталунците с измъчен минимален успех над Жирона

Барселона пак победи с 1:0 и остава на върха в Ла Лига (ВИДЕО)

Барселона пак дръпна с 6 точки на Реал Мадрид в битката за първото място в Ла Лига, след като надви Жирона с 1:0 като гост в среща от 19-ия кръг. Педри вкара единствения гол в 61-вата минута.

В 15-ата минута вратарят Гасанига загуби топката в наказателното си поле, но от последвалия шут на Дембеле не произлезе нищо опасно. Малко след това Дембеле усети болки в лявото бедро след спринт и поиска смяна, като при излизането си изглеждаше сравнително добре. На негово място се появи Педри. Играчите на Чави обаче трудно организираха опасни атаки и следващият им шанс пак дойде след грешка на съперника. В 29-ата левият бек Мигел Гутиерес не подаде точно, след което Ансу Фати веднага шутира, но в аут.

И в следващите минути футболистите на Барселона продължиха да са неубедителни, като чак в 41-вата Педри стреля слабо по земя. Малко след това Фати получи жълт картон за опасно влизане в тялото на вратаря на Жирона.

Тимът от "Камп Ноу" изпитваше трудности, но в 61-вата най-накрая стигна до попадение. Вкара го Педри, който завърши бърза атака след нова грешка в защитата на Жирона - този път на капитана Хуанпе.

Чак след 70-ата минута домакините успяха да създадат някакво напрежение пред вратата на скучаещия до този момент Марк-Андре тер Стеген. При едно центриране в наказателното поле се създаде впечатление, че Алба и Гарсия извършват нарушения, задържайки футболисти на Жирона. В 75-ата Жул Кунде се намеси след прострелно подаване към Валери Фернандес.

Барселона продължи да не може да наложи превъзходството си по категоричен начин и за последните десетина минути Чави дори смени Фати с Балде, като така тимът остана без нападател в центъра на атаката. После даже излезе и Рафиня за сметка на Кесие. Това като че ли улесни домакините, които набързо създадоха три положения. Иван Мартин пропиля "златен" шанс в 86-ата, когато от 3-4 метра не уцели вратата.

Напрежение пред Тер Стеген имаш до финалните секунди, след като гостите вече играеха главно в защита. Германецът дори се намеси решаващо в последната атака на съперника.

Кандидатите за треньор на Милан се увеличават

Франческо Фариоли е последното име, което е свързано с "росонерите"

Историческо: Интер - Торино ще се свири от изцяло женска бригада

Мария Капути ще бъде главният рефер на срещата

Коман няма да е готов за Евро 2024

Французинът се контузи тежко срещу Кьолн и трябва да почива още няколко месеца

Барселона иска да продаде четирима, но те се дърпат за трансфер

Вижте подробности

Слот заяви: Искам да водя Ливърпул

"Фейенорд и Ливърпул преговарят в момента и чакам да видя какво ще излезе от това", обяви специалистът

Ливърпул си хареса звезда на Палмейрас

Луис Гилерме ще струва на мърсисайдци около 20 милиона евро

Рома матира Удинезе в последните секунди при доиграването (ВИДЕО)

Браян Кристанте вкара в 95-та минута на "Блу Енерджи"

Анчелоти: Шави взе правилното решение

Треньорът на Реал Мадрид коментира горещата тема в Барселона

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки