Венци Стефанов: Бербатов иска оставки? Аз искам вечеря с Шарън Стоун

„Не е хубаво той и екипът му да използват загубите и болката на българите“

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира последните събития в българския футбол.

Националният отбор тръгна с фалстарт в европейските квалификации, губейки от Черна гора (0:1) и Унгария (0:3) в първите две срещи.

"Всичко е повече от очевидно! Вие какво сте очаквали срещу Унгария? Цялата тяхна държава е зад спорта. При нас с какво е помогнала държавата! Виждате и с Националния стадион какво е положението. На много места се пробва да се направи боя от... да не казвам какво. Видяхте стадиона в Будапеща, знаете колко нови стадиони имат общо унгарците. Всичко е държавна политика там. А при нас какво се прави за младото поколение и за спорта - нищо! Политиците това трябва да разберат, или ще имат кратък танц за една вечер, както се казва“, заяви Стефанов пред Спортал.

„Голям проблем, основен проблем и грешка е, че не се толерира и насърчава по никакъв начин използването на българи в клубния ни футбол. Взимат се всякакви, играят нещо, колкото играят, те си знаят, след година-две са продадени, идват други. А нашите момчета лапат мухите на скамейките. Трябва да има такса "лукс" - искаш да играеш с повече от петима чужденци, плащаш си. Който пък залага и развива българи, получава стимулация. Ама Европейски съюз, ама не знам какво... Има начин! Преди време имаше правило да се започва задължително с двама млади в състава. Е, някои треньори веднага почнаха да шмекеруват. Такива трябва да бъдат санкционирани. Нищо няма да стане, ако не започнем да даваме повече шанс на българските футболисти. Аз съм за българското! Един българин ще се раздаде много повече за български отбор, отколкото един чужденец.“

„Не е хубаво Бербатов и екипът му да използват загубите и болката на българите, за да си преследват целите. Искал той оставки, хубаво - и аз толкова години вече искам вечеря с Шарън Стоун, ама тя не знае. И да знае, няма да ме огрее сигурно. Да, вярно е, срещнахме се с Митко, говорихме. Каза ми, че щели да докарат спонсори. Ама кои са тези спонсори бе, момче? Къде са? Те да не се търкалят по улиците. Щели да докарат много пари. Той да не се мисли за Дейвид Копърфийлд?! Трябва много работа в школите и клубовете, а и държавата да се заеме сериозно със спорта и младите. Това е национален проблем. Кръстаич ли? Подкрепям идеята за подмладяването и смятам, че този отбор има бъдеще“, допълни босът на най-стария столичен клуб.

Още от HOME

Домакините на турнира обявиха първите 8 имена

Александър Аспарухов си тръгва след година и половина в клуба

Повечето ще са свободни агенти, договорът на Асенсио се бави

„ЦСКА 1948 даде титлата в ръцете на ЦСКА и я взе“

„Благодаря на всеки един, който беше от първия до последния ден и подкрепяше отбора“

Награждават шампионите в началото на юли

Вижте подробности

С 38 гласа „за“, 5 „против“ и 1 „въздържал се“

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки