Чудесно: Българин ще спори за титлата на Световното по бокс за юноши

Ангел Димитров спечели полуфинала, Янко Илиев остана с бронз

Чудесно: Българин ще спори за титлата на Световното по бокс за юноши

Ангел Димитров се класира за финала на Световното първенство за юноши и девойки по бокс, което се провежда в Ереван (Армения).

16-годишният ни талант победи Хусан Кохкоров от Узбекистан с 3:2 съдийски гласа (29-28, 28-29, 27-30, 29-28, 29-28), след като успя отлично да се приспособи към обърнатия гард на съперника си.

Бронзовият медалист от Европейското първенство в Плоещ (Румъния) направи огромна крачка напред в развитието си и под наставленията на олимпийските шампиони Петър Лесов и Стойка Кръстева си уреди среща за титлата в арменската столица.

За златния медал в неделя Ангел ще се изправи срещу представителя на домакините Тигран Овсепян. Дотук България има едно бронзово отличие, спечелено от Янко Илиев по-рано през деня.

В категория до 52 килограма националът ни, който също е трети и от Европейското първенство в Плоещ (Румъния), отстъпи на полуфиналите в много равностойна среща пред друг представител на домакините - Арен Харатян.

Янко започна уверено срещата и опита да респектира съперника си още в началото. Арменецът обаче бе бурно подкрепян от трибуните и успя да изравни играта. Националът ни продължи да е много активен, но след втори равностоен рунд изостана в картите на съдиите. Той опита да обърне нещата и даде всичко от себе си в третата част, но съдиите посочиха Харатян за победител с 5:0 гласа.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки