ДА ИЗГОНИМ МЕНТЕТАТА ОТ СПОРТА: Истината за Градев

Вижте документи

ДА ИЗГОНИМ МЕНТЕТАТА ОТ СПОРТА: Истината за Градев

Георги Петров Градев не е вписан в никой от официалните регистри на българската адвокатура, водени от Висшия адвокатски съвет, т.е не е член на Адвокатска колегия, находяща се на територията на Република България.

Това се посочва в официален отговор до колегите от Tribune.bg от адвокатурата.

Георги Петров Градев няма каквито и да е правомощия да упражнява адвокатската професия на територията на Република България в качеството на „Адвокат от Европейския съюз“, по смисъла на чл. 11 от Закона за адвокатурата, се казва още в отговора на запитването.

Висшият Адвокатски съвет не разполага с данни дали Георги Петров Градев има разрешително за практикуване на адвокатската професия в чужбина, нито дали има право да представлява клиенти съгласно чл. 10 от Закона за адвокатурата, която разпоредба предвижда и наличие на придобита от лицето адвокатска правоспособност, става още ясно от отговора на официалния орган.

В миналото много хора, запознати с биографията и юридическата подготовка на подвизаващия се като специалист по спортно право Георги Градев, са поставяли под въпрос адвокатската му правоспособност и юридическо образование. С подновените му амбиции да превземе футболния съюз, темата има ли право да раздава съвети по юридически теми отново излезе на дневен ред. Интересно е, че въпреки многогодишните съмнения, въпросът никога не е бил поставян директно на амбициозния господин по време на множеството му медийни изяви.

Затова бе потърсен и отговор от Висшия адвокатски съвет, където се съхранява цялата информация за имащите право да практикуват в страната адвокати.

Обръщаме внимание на колегите журналисти, че трябва да подхождат внимателно към този човек, който изглежда е патологичен лъжец до степен да се подвизава с измислена биография. Да бъде представян като адвокат, да му се дава думата и да бъде пазен от въпросите кога и къде е получил юридическата си диплома, погазва основни журналистически принципи. Както и да бъде канен да се изказва по юридически въпроси в експертно качество.

Това обаче е преди всичко предупреждение за всички федерации, клубове и спортисти, че не трябва да му се доверяват и да използват правните му услуги, тъй като няма правоспособност, а по всяка вероятност и юридическо образование. По тази причина неговата дейност може само да навреди на „клиентите“, както се е случвало и в миналото. Има множество случаи, при които е лъсвала неговата некомпетентност, затова би трябвало всички спортни хора да се обединят около това да се изгонят ментетата от спорта.

Що се отнася до това, че обяснява, че е експерт по „спортно право“, според истински юристи, това е напълно невъзможно, защото би трябвало да е изучавал и търговско, гражданско, административно и наказателно право. Юристите са категорични, че случаят на Градев е аналогичен с това някой да се обяви за специалист „Уши, нос, гърло“ без преди това да е изучавал медицина.

В адвокатските среди се шегували още, че Георги Градев е адвокат, колкото Мартин Божанов е Нотариус.

Двама директори в БФС на престижен семинар на ФИФА

Кирил Котев и Лъчезар Димов ще представят България в Ирландия

Ръководството на БФС проведе среща с клубовете от юношеските групи

Вижте подробности

Предложиха Глушков за служебен министър на младежта и спорта

Вижте подробности

В Белград: Карамаринов се срещна с президента на Сърбия

Вижте подробности

Кралев посочи виновника за нереализираните физкултурни салони

Ето какво разкри той

Всички се обединиха срещу ПП/ДБ заради некадърната стратегия за спорта

Вижте подробности

Във Франция: Службите са готови да гарантират сигурността на Олимпийските игри

Вижте какво заяви вътрешният министър на страната Жералд Дарманен

Огромно признание за българския тенис!

Президентът на ITF връчи награда на България за развитието на детско-юношеския тенис

ВАС потвърди лиценза на Българска федерация по шахмат 2022

Вижте решението и какво заявиха от централата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки