ИЗВЪНРЕДНО: Нови разкрития за колапса, към който отива Тотото

Вижте подробности

ИЗВЪНРЕДНО: Нови разкрития за колапса, към който отива Тотото

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев бодряшки се похвали в интервю за БНТ, че служителите на Българския спортен тотализатор се радват на по-добри условия за труд и по-високо заплащане при неговото управление. Сайтът 7dnisport.bg, обаче публикува разкрития от които се разбира, че и двете неща просто не са верни.

Относно заплатите на работещите е задействана "невероятна схема". Сключеният нов колективен трудов договор на служителите дава правото да се възползват от ваучери за храна от пари, който им се от удържат от заплатите! Т.е. на служителите им се връща нещо, което си е тяхно. И това според спортния министър е увеличение на заплатите. Разбира се, служителите и синдикатите не са никак доволни от това и според информации вече стягат  протестни действия.

Относно заплатите на работещите е задействана невероятна схема. Сключеният нов колективен трудов договор на служителите дава правото да се възползват от ваучери за храна от пари, който им се от държат от заплатите! Т.е. на служителите им се връща нещо което си е тяхно. Това според министъра е увеличение. Служители и синдикати са в потрес от тотално неадекватното изказване на личния авер на Кирил Петков и вече стягат протестни действия.

Що се отнася до "условия на труд", то в БСТ към момента такива определено липсват. И това е мнението на все по-малко оставащите там служители. Защото е факт, че почти всеки втори си търси нова работа, а молбите за напускане валят ежедневно.

Автопаркът на дружеството е в тотален упадък, а в някои дирекции се стига до там сами да си ремонтират служебните коли. Според 7dизпълнитnisport.bg новопостъпил служител, който e трябвало да отговаря за автопарка, е изкарал на работа точно… половин ден! Човекът започнал работа, видял какво тотално безхаберие и некомпетентност цари и си взел шапката отчаян.

Най-новото „управленско“ решение на изпълнителни директор на Тотото Тарлеков било при командировки служителите от един пол да спят в една хотелска стая, за да се пестят пари. Нищо, че когато шефовете ходят по командировки, те не само не спят в една стая, ами си наемат луксозни апартаменти.

Очевидно изнервен и явно осъзнаващ невъзможността да се справя с управлението на дружеството, изпълнителният директор взима крайно неадекватни решения, които не подобряват работната среда. Напротив още повече демотивират служителите на БСТ. Въпросът е докога ще продължи тази серия от неадекватни и неподготвени управленци в министерството. И дали те не се назначават от Димитър Илиев, като част от политиката на ПП да се съсипе Спортния тотализатор...

 
 
 
 
Във Франция: Погнаха организаторите на зимната Олимпиада

Властите претърсиха централата на организационния комитет за Милано/Кортина 2026

Сривът на Централната компютърна система на БСТ разкрива сериозни управленски пропуски и огромен риск от загуба на данни на участниците в игрите

БСТ е изправен пред безпрецедентна криза

Министър Глушков се срещна с вицепрезидента на Ръгби Европа Кристиан Дюля

Вижте подробности

Клиентите на Fibank вече могат да използват и Xiaomi Pay

Вижте подробности

Поканиха Стоичков на Конгреса на ФИФА

В него ще участват Георги Иванов, Борислав Попов и Ивета Банкова-Стоянова

Шефът на световния биатлон впечатлен от възможната ни кандидатура за Младежка олимпиада

Оле Далин беше награден днес със специален плакет от министъра на младежта и спорта Георги Глушков

Риск от загуби за милиони в Спорт Тото заради некадърност на ръководството

Новоизградени пунктове са на многократно по-високи цени, а вече дефектирали и протекли. Изпълнителният директор за пореден път показва липса на опит и компетенции

Заплашиха ФИФА със съд

Ако централата продължи да товари с нови състезания футболния календар

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Хиляди миряни в цялата страна посрещнаха светлото Възкресение Христово

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки