Министър награди Илиан Илиев за заслуги във футбола и спорта

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов също отличи специалиста

Министър награди Илиан Илиев за заслуги във футбола и спорта

Старши треньорът на ПФК Черно море и на националния отбор на България по футбол Илиан Илиев бе награден днес от служебния министър на отбраната Атанас Запрянов за доказан професионализъм и изключителни заслуги в областта на спорта.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов също отличи Илиян Илиев за неговия принос и високи резултати в областта на футбола. Илиев получи предметни награди.

Тази година Черно море постигна такива резултати, които от дълги години футболната общественост във Варна е чакала, посочи Запрянов, визирайки второто място на което "моряците" завършиха в първенството и за първи път в историята си се окичиха със сребърните медали.

Ако има нещо общо между министъра на отбраната и старши треньора на националния отбор по футбол, то е, че българската футболната общественост очаква от старши треньора да издигне нивото на българския футбол, да класира напред българския отбор в състезанията, които се провеждат на европейско и световно ниво, а от министъра на отбраната българската общественост очаква да развива и изгражда модерна армия, която да е конкурентна на армиите в Европа и света, коментира Запрянов.

Министърът пожела успех на Илиев и посочи, че българската футболна общественост очаква резултати и от клубовете, и от националния отбор.

Илиан Илиев служи в редиците на Военноморските сили във базата в Варна от 1986 до 1989 г., каза адмирал Ефтимов. Службата в Българската армия учи на постоянство, отдаденост и лоялност, които са толкова нужни и в спорта. Аз съм убеден, че годините, прекарани във ВМС, от Илиан Илиев са изградили в него характер, създали са качества, които са приложими в сегашната му дейност и в голяма степен допринасят за неговите успехи, заяви началникът на отбраната.

Спортната дейност в Българската армия е основна форма на поддържане на физическата подготовка на военнослужещите и подпомага за изпълнението на колективните задачи, каза адмирал Ефтимов. Успехите, които постигнахте, заслужават адмирации, надявам се тази трансформация да продължи и в националния отбор, заяви още адмиралът.

Наградата е на всички хора, с които работя в Черно море и националния отбор, каза Илиан Илиев. Ако не бях преминал през корабите, Българската армия, Военноморските сили, със сигурност не бих постигнал тези резултати като футболист, посочи той. Илиан Илиев подари по една футболна фланелка на министъра на отбраната и на началника на отбраната.

Шефът на световния кану-каяк: Винаги е удоволствие да бъдем в Пловдив

„Наслаждаваме се на българското гостоприемство", заяви Томас Кониецко

Вижте какво предлага новият дигитален офис на FIBANK

Вижте подробности

Министър Глушков с поздравителен адрес до Георги Иванов

Президентът на БФС навършва 48 години днес

Министър Глушков спаси още една програма

Министърът на младежта и спорта осигури 1 милион лева за програмата „Спортен час“

Fibank с още една стъпка напред в намаляването на въглеродните емисии върху околната среда

Вижте подробности

Решават след месец за електронни спортове на Олимпиада

Вижте подробности

Със „Супер кредит“ от Fibank всяка мечта вече е на една ръка разстояние

Вижте подробности

УЕФА оцени високо наш съдия за еврофинал

„Чувствам се горд от това“, коментира Радослав Гидженов

С близо 20% спад в продажбите на тотото след срива на системата

Касиерките в готовност за напускане заради лоши условия на труд