Бербатов отговори на Градев: Не се виждам вицепрезидент

Бившият футболист иска Конгресът да е в НДК

Бербатов отговори на Градев: Не се виждам вицепрезидент

Димитър Бербатов не се вижда като вицепрезидент на някой от сегашните кандидати за президент на Българския футболен съюз. Той разкри още пред БНТ защо се е стигнало да раздялата с Георги Градев.

Бербатов добави, че иска Конресът да се проведе в НДК, журналистите да могат да го отразяват, и дори да бъде на живо.

“В момента Михаил Касабов, всички видяхме, внесеи документи за вписване в Търговския регистър, впоследствие съдът направи предложение да бъдат поправени и тези документи. Той го направи и впоследствие е вписан в Търговския регистър. Това е видна информация. Сега изтича, днес, тридневния срок, в който може да се обжалва това вписване. До края на деня, ако не бъде обжалвано това решение, Михаил Касабов е вписан официално и вече може да започне да представлява временно Българския футболен сюъз като президент, както беше миналия път при подобния случай, пак с оставката на Борислав Михайлов”, започна Бербатов.

“Това, което очакваме или в същото време може да се случи, е най-долното нещо, но някой от Изпълкома да реши да обжалва това вписване. Хората, които са гласували единодушно за неговото назначаване първия път, сега някой от тях да реши, че трябва да обжалва собственото си решение. Те нямат право да се жалят пред Софийски градски съд, а могат да го направят единствено и само пред Конгреса, тъй като Конгресът на Българския футболен съюз е най-висшия орган на тази огранизация. Ако се стигне до там някой от тях да обжалва пред Софийски градски съд, искам да видя дали Софийски градски ще допусне такава жалба, защото има практика, че преди също е имало такива жалби към Софийски градски съд на решение на Изпълкома и тогава Софийски градски съд е казал “Не, не можем да ги допуснем. Трябва да се жалите пред Конгреса”. Ако някой съдия от Софийски градски съд наруши закона и допусне подобна жалба, да стигне при нехо, лично аз ще публикувам името на съдията и ще кажа “ето, не се спазва законът както трябва да е”.

“Ако се случи на 15-ти март, чудесно. Най-важното е Конресът да е направен прозрачно, професионално, за да няма впоследствие някой причина да обжалва. Важното е Конгреса да бъде направен както трябва, по закон, прозрачен Дали ще е на 15-ти, дали ще е 5 дни по-късно, няма голямо значение. Важното е да го има и да е направен както трябва. Но за момента е 15-ти март и се надявам да се случи. Моето лично мнение е, че не трябва да бъде хотел. Звучи ми несериозно, аматьорски и пак поради факта, че преди в този хотел се е случил подобен Конгрес, на който всички станахме свидетели, когато Любосав Пенев се беше кандидатирал, как не го допускаха до залата, как се правеха машинациите, такава е в славата покрай този Конгрес, когато е проведен там. Трябва да бъде в НДК. Винаги има проблеми, когато човек вече вижда, че е до стенат опрян и идват хора, които искат да направят правилното нещо и аз апелирам към всички кандидат президенти. Това, което го говоря в момента, те също знаят, че е така и всеки, който има трибуна от тях, да може да изразява същото мнение, ако иска да има прозрачне Конгрес”, добави кандидатът за президент на БФС.

“Ти, ако не допуснеш журналисти вътре да наблюдават, да отразяват, дори самият Конгрес да бъде на живо, както е на УЕФА, ФИФА, ти все още едно казваш “Благодаря ви, но ние ще си правим нашите машинации”. Оттам нататък, изборът на комисии, които ще са вътре в самия Конгрес, които ще определят правилата. Разбира се, след това броенето на делегатите, които ще присъстват, впоследствие броенето на бюлетините. Как ще се броят, кой ще ги отразява. Както беше на последния Конгрес, когато трябваше да се борим да има наблюдатели, които да гледат как броячите на бюлетините броят, за да няма машинации. Пак се опитваха да го правят по същия начин. Тези тънки неща и детайли, които са малко по-скрити от общественото внимание, са много важни и ние ще държим изцяло на това”.

“Мисля, че с моя екип показваме почти три години, че упорството и постоянството, което показваме в правилната посока, са видни за всички и се борим за това нещата да се получат накрая както трябва, за да може вспоследствие никой да не може да каже и да обжалва предстоящия Конгрес. За да се приключи. То стана цирк. Беше надпревара, битка, в един момент вече става като цирк. Да се приключи цялото нещо и който бъде избран, да може да почне да гради, да строи, да се опита промени българския футбол към добро”, добави бившият играч на Манчестър Юнайтед.

“Изключените клубове трябва да бъдат върнати по бърз начин. В момента това няма как да се случи при това управление на българския футбол. Който и да бъде избран, една от задачите му трябва да бъде тези клубове да бъдат върнати задължително във федерацията по футбол. Някои от тях бяха принудени да се пререгистрират и впоследствие пак да бъдат приети в Българския футболен съюз, но без правото на глас на следващия Конгрес. Вижда се леката игра и машинации, които се опитват да се направят, защото ти като нямаш право на глас, то се знае, че подкрепяш някой друг, различен от сегашното ръководство, обаче нямаш право на глас, следователно ставаш излишен”.

“За пореден път ще обиколим страната. Не мисля, че някой досега е правил три обиколки на страната, за да се среща с клубовете лично, за да се опита да ги убеди какво иска да направи. В мое лице, в лицето на екипа ми, ние само това може да направим. Да обикаляме страната, клубовете, да им покажем това е нашата програма. Имаме нови неща, някои са вече малко по-остарели, защото три години минаха. Трябва да надграждаме, а и това си мисля че, когато не се отказваме три години, показваме на тези хора, че това е част от моя план, искам да съм с вас, близо до вас, да обикаляме, да се срещаме, да поддържаме връзка. Вие знаете проблемите на собствените си клубове”.

“Ако клубовете не бъдат репресирани, заплашвани по различни начини, както е било в миналото, а са оставени и свободни да направят своето решение и да гласуват както виждат те, мисля, че ситуацията ще бъде много по-различна. И тя вече е различна, защото всеки знае и вижда, че вече стигаме до края, когато наистина нови хора, нов екип ще дойде, за да може да се опита да направи футбола такъв, какъвто трябва да бъде. Искрено се надявам, че ще бъде така”.

“Нищо не се е случило. Човек в някакъв момент се разделя с хората, с които е работил. В тази ситуация Георги реши, доколкото на нас и целия екип ни беше ясно, че иска да се занимава с шах, както и постигна успехи там, където беше отишъл, но впоследствие явно е размислил и иска да тръгне, да премери сили за Българския футболен съюз да бъде президент. Няма проблеми. Добре дошли. Нека направим една честна надпревара. Това обаче, което не ми харесва, е да се говори и да се започне да се нападат хора от моя екип, защото по някакъв начин това рефлектира върху мен. Не ми харесва, аз съм човек, който е избрал хората от екипа да са около мен. Да, някои са там, други пак са си тръгнали. Има хора, за които вие не знаете, те са били част от екипа, пък са си тръгнали впоследствие. Не ми харесва така да се атакуват така членове на даден екип. Аз няма да си позволя да атакувам никой от екипа на никой от кандидат президентите, дори да знам някакви неща за тях. Така че не мисля, че това е спортсменски. Нека да се обединяваме и да гледаме в момента върхи общата цел и кауза, а тя е да има един прозрачен Конгрес”.

“С цялото ми уважение към сегашните кандидат президенти, не мисля, че се виждам да бъда вицепрезидент на някой от тях. Казах много пъти, че също мога да следвам, но трябва да е правилният човек. В същото време следвам моя екип, следвам хората, с които толкова години вървим заедно в тази битка. И Мартин. И Стилиян. И хората, които не се чуват толкова по медийното пространство. Аз ги следвам тях, както и те мен”.

“Дори и не ме интересува, защото гледайки моя екип, себе си, Марто, Стилиян, нещата, които правим толкова години. Вече три години се борим в тази битка, нашата цел е ясна и видима за всички. И ние показваме срещу какво се борим толкова години. Който и да бъде кандидатът на БФС, ако така можем да го кажем, този човек трябва да се ясната представа, че никой няма да го харесва, нито ще го уважава, защото ще бъде компроментиран. Цялото управление на бъларския футболен съюз е компроментирано, наред с всички събития, които се случиха до момента, така че си мисля, че такъв човек много трудно ще бъде намерен”.

“Клубовете те гласуват на Конгрес. Техният вот е най-важен. Моята цел е да убедя тези хора, както вече правим три години, какво следваме, каква политика следваме, какво искаме да направим във футбола. Ако те преценят, че аз и моят екип заслужаваме тяхното доверие, ще бъде чудесно. Ако преценят, че е някой друг, пак разбира се, успех, дано всичко е както трябва. Но тези хора трябва да бъдат оставени спокойно да гласуват. Това е разликата. Когато си заплашван, репресиран и когато те карат да снимаш за кой си гласувал в тъмната стаичка и ти снимаш, за да си пратиш гласа обратно, за да покажеш за кого си гласувал, това не е правилно. Присъствието на ваши колеги, на журналисти, е жизненоважно в случая. Да предават както се случва. Това е част от целия процес, за да стане ясно и да е прозрачен целият процес”.

“Проблемите са видни и ясни за всички. Те са едни и същи. Решенията до голяма степен също са едни и същи. Само на желание. Правилните решения във футбола са видни за всички и те са направени от други, близки до нас федерации, и на нас съседни страни. И само на желание. Въпросът е да имаш добро желание, за да можеш да го постигнеш. Оттам нататък програмите си приличат, аз гледам и другите кандидат президенти какво предлагат, стига до мен информация Едно и също е. Оттам нататък по самите срещи, които ще правим с клубовете, на някои от тези срещу клубовете ще чуят същите неща, които и преди сме им казвали. Може да им бъде и досадно леко, но ние сме длъжни да им покажем уважението, което заслужават и да им покажем по този начин “ето, за трети път идвам пред вас, това трябва да ви говори, че впоследствие искам да правя същото. Да съм близо до вас, за да чуваме проблемите и да можем да работим заедно, за да ги оправяме”.”

“Футболът е имал издръжка и преди хазарта. Вече дали ще се вземе подобно решение и такъв закон ще влезе в сила, предстои да видим, но мисля, че винаги ще може да бъде намерено адекватно решение, защото футболът няма как да бъде оставен и да умре. Това е най-популярният спорт в света, в България и винаги ще му бъде оказвана нужната подкрепа. Тя разбира се се явява най-вече финансова, за да може клубовете да се издържат, да се развиват младите таланти, особено аматьорските клубове да могат да продължават да се развиват, но дори когато едно предизвикателство е там, може да бъде намерено решението”.

“Това е част от нашия план и програма, когато обаче само всички ние заедно ще може да се справим с нея, ако има нужното желание, разбира се с помощта на ФИФА, на УЕФА. Има нужните системи, които работят дори в момента, когато се подават сигнали, задействат се нужните органи, но всичко опира до желание”, завърши Бербатов.

Спалети: Трябва да движим топката по-бързо

"Искам по-зла и агресивна Италия"

Ангел Червенков: Мислех, че ЦСКА ще вземе българин за треньор

Той останал изненадан от пристигането на Томислав Стипич

Роналдо: Имаме всичко, за да спечелим Евро 2024

Вижте какво казва португалецът

Генчев: Левски може да се бори и за дубъл (ВИДЕО)

„Държа да привлека добри футболисти, които ще помогнат на отбора“

Ачиари: Отправили сме оферти към трима българи

„Трудно е Себастиан Вия да остане…“

Попето: На мен дузпите винаги са ми тежали (ВИДЕО)

Капитанът на Ботев говори за най-тежките си моменти

Златан: Мога да кажа, че съм най-добрият за всички времена

Ибрахимович бе изпратен с аплодисменти в Швеция

Тодор Янчев: Щастлив съм, че ще работя във Враца

Вижте какво заяви новият треньор на Ботев

Гочето: Илиан Илиев провежда мачовете със самочувствие

Вижте какво казва Георги Василев

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки