Билал Бари: Левски може да се класира за Европа

„Не мисля за нов договор“, заяви нападателят

Билал Бари: Левски може да се класира за Европа

Нападателят на Левски – Билал Бари говори за състоянието си, как му се е отразила тежката контузия, която получи и кога ще е готов за игра.

Пред „Гонг“ той даде интервю, в което коментира шансовете за „сините“ за класиране в евротурнирите и изтичащия му договор през лятото.

„Чувствам се добре и се надявам тази неприятна контузия да е вече зад гърба ми. Подобрявам състоянието си във всяка тренировка и се надявам това да продължи“.

„Последната година беше много тежка за мен, защото футболът е всичко, което имам. Сега гледам напред и съм оставил миналото настрани. Желанието ми е възможно най-скоро да се върна на терена. Вече започнах да тренирам наравно с отбора. Чувствам се добре, но трябва да продължа да работя. Когато си получил такава тежка контузия, не трябва да спираш да работиш, но трябва и да си внимателен.“

„Ако трябва да бъда честен, бях много отчаян един ден, когато видях приятелите си да отиват на тренировка, а аз трябваше отново да остана във фитнеса. Бях толкова ядосан... В главата ми нахлуха мрачни мисли. Успях обаче да превърна този яд в амбиция. Това ме направи по-силен. Тази контузия промени живота ми, промени начина ми на мислене“.

Нападателят сподели и кога се очаква да бъде готов за игра. „Надявам се, че след тренировъчния лагер в Турция да бъда в отбора и да получавам минути на терена. Всичко е възможно, но много зависи от това как ще се развият нещата и как този лагер ще ми помогне“.

„Футболът ми липсва“, продължи Бари. „Липсва ми тунелът на „Герена“. Липсват ми феновете на Левски. Искам да се върна и отново да играя пред тях на нашия стадион. Да вкарвам голове и да ги радвам – това е моята работа“.

Той коментира и лошите резултати на отбора в края на есенния полусезон. „Ние сме млад отбор. Играем добре. Както всеки отбор, ние също имахме лош период през годината. Мисля, че това вече е зад нас. Треньорът ни дава увереност и ние трябва да му отговорим със същото“.

„С Левски трябва да си готов на всичко, защото ние може да направим всичко. Със сигурност класиране за европейските турнири е постижима цел. Вярваме, че можем да я постигнем“.

Договорът на Билал Бари със „сините“ е до края на сезона. Той сподели, че не мисли дали ще бъде удължен или не. „Не мисля за договор. Клубът беше постоянно зад мен от началото на този лош период. Мисля единствено как ще се върна на терена и ще се отблагодаря за това с играта си. Те бяха перфектни с мен, затова и аз не трябва да ги разочаровам и да отвърна със същото“.

Нападателят е единственият футболист в настоящия отбор, на когото феновете посветиха рефрен – „1,2,3 Билал Бари“. „Това е лудост. Това е мечта за мен – да се върна на терена и привържениците отново да запеят за мен. Наистина е невероятно. Трудно мога да опиша с думи как ще се почувствам в този момент“.

„Искам да благодаря на феновете. Те всеки път са зад нас. Те много ми помогнаха през последната година. Невероятни са и много ги обичам“.

„Какво си пожелавам за 2024 година? Да играя футбол, да играя футбол и пак да играя футбол. И да вкарвам голове за Левски, разбира се“, завърши един от любимците на синята публика.

Шефът на европейския хандбал: Българската федерация е свършила страхотна работа

България ни е нужна, казва Майкъл Видерер

Скаршем: Ще остана, докато върнем ЦСКА на върха

"Най-доброто ми решение е да дойда в отбора", заяви норвежецът

Сираков: Реалността е Левски в Топ 3

Вижте какво каза мажоритарният собственик на "сините"

Шефката на европейския плажен хандбал: Свършихте страхотна работа (ВИДЕО)

Спортът ще бъде демонстрационен в Париж и Варна е важна стъпка за олимпийското му бъдеще

Волейболният селекционер: Трябва да започнем бързо да печелим

„Не бива да се оправдаваме с младостта“, смята Бленджини

Стефка Костадинова: Знаех, че Ярослава ще подобри рекорда ми, животът продължава (ВИДЕО)

Председателят на БОК с първи коментар след подобреният й световен рекорд

Велинов оптимист: Шампионите се раждат в конкуренция

Вижте какво каза легендата на ЦСКА

Християн Петров: Винаги съм мечтал за титла и Купа с ЦСКА

Защитникът говори за новия треньор, целите и подготовката

Живко Миланов: Доволен съм, че се завърнах в Левски

„Няма база за сравнение от онова време и това, което е сега“