Генчев: Левски може да се бори и за дубъл (ВИДЕО)

„Държа да привлека добри футболисти, които ще помогнат на отбора“

Генчев: Левски може да се бори и за дубъл (ВИДЕО)

„Всички отбори започваме с по 0 точки и само от нас зависи на кое място ще сме ние.“

Това каза новия треньор Станислав Генчев преди да изведе Левски за първа тренировка от лятната подготовка. Тя стартира в 18:00 часа, а преди заниманието наставникът на „сините“ заяви, че има желание да наложи млади футболисти в отбора и ще даде шанс на 5 юноши да тренират с първия отбор, но те трябва да заслужат с представянето си място в състава, който трябва да се бори за титлата.

„Много искам да наложа млади футболисти, петима от юношите ще започнат с нас подготовка, впоследствие може да вземем и други. Всеки ще получи шанс, но никой няма да има като подарък гарантирано място в състава, защото то трябва да се извоюва“, посочи Генчев.

„Отборът трябва да има собствена система на игра и противниците да се съобразяват с нас. Левски е един от грандовете и трябва противниците да се съобразяват с нас. Едно нещо, което се тренира целенасочено, винаги води до резултати. Най-лесният начин да се стигне до обединение между феновете, са добри резултати и добра игра. Когато няма резултати, винаги се раждат противоречия между фенове, ръководство и т.н. Един треньор и футболист на Левски не трябва да очаква цели, които да му бъдат поставяни. Аз смятам, че Левски може да се бори и за титла, и за Купа. И да имаше европейски мачове, те щяха да започнат около първия мач за първенство. Сега ще имаме време да се подготвим, след това мачовете ще са събота-събота и ще имаме много време. Европейските мачове са нещо, което ще липсва на Левски. Държа да привлека добри футболисти, които смятам, че ще помогнат на Левски. Естествено, с футболистите, с които съм работил, е по-лесно да преценя дали могат да помогнат на Левски. Не е лесно да се привлекат добри нападатели, защото изискват високи заплати и има голям интерес към тях. Гледаме момчета, които са в България, познават българския футбол и ние ги познаваме като треньори."

"Има един закъснял, който си е изпуснал самолета. Той ще понесе финансова санкция и смятам, че това няма да се повтори. Лима не е тук, става дума за него. За мен е добре всички футболисти да останат в отбора. Футболът е бизнес и ако дойде добра оферта, ние ще продадем играча. Когато един футболисти мисли повече за финансова изгода, той не е с главата си в съблекалнята и не е полезен за отбора."

"Има правила, на които ще държа. Това са колко време играчите да идват преди тренировка, каква информация трябва да достига до доктори и масажисти, как трябва да се държат играчите. Ще има санкции, ако някой не е в добра спортна форма. Говорим най-вече за килограмите. На никого няма да е лесно да му сложим паве от два килограма в джоба и да го накараме да бяга. Същото е и с футболистите. Играчите трябва да знаят, че докато има шанс да се борим за титлата, ще го правим. Всички отбори започваме от 0 точки и от нас зависи къде ще завършим в края. От футболистите, треньорите и от ръководството. Всички национални състезатели, от младежкия и юношеския отбор, ще се присъединят към лагера в Правец."

Новият старши треньор на "сините" добави, че клубът почти е завършил първия си трансфер през лятото. Левски със сигурност ще има още нови попълнения, но специално за позицията нападател ръководството ще се насочи към българин. Алекс Колев сам призна, че е искан от "сините", а в последните дни в медиите се появиха информации и за Димитър Митков.

"В началото на трансферния прозорец сме и повечето футболисти чакат по-добри оферти. Преговорите продължават по 2-3 седмици, докато се стигне до трансфер. Днес получихме добри новини, че един е почти готов", разкри той.

Само преди няколко дни Левски продаде централния защитник Хосе Кордоба на английския Норич Сити, а Генчев не изключва възможността да се стигне до още изходящи трансфери.

"За мен е добре всички да останат в отбора, но футболът е бизнес. Когато дойде добра оферта за някого, ние ще го продадем. Обикновено това е и желанието на футболистите", каза още Генчев.

Скаршем: Ще остана, докато върнем ЦСКА на върха

"Най-доброто ми решение е да дойда в отбора", заяви норвежецът

Сираков: Реалността е Левски в Топ 3

Вижте какво каза мажоритарният собственик на "сините"

Шефката на европейския плажен хандбал: Свършихте страхотна работа (ВИДЕО)

Спортът ще бъде демонстрационен в Париж и Варна е важна стъпка за олимпийското му бъдеще

Волейболният селекционер: Трябва да започнем бързо да печелим

„Не бива да се оправдаваме с младостта“, смята Бленджини

Стефка Костадинова: Знаех, че Ярослава ще подобри рекорда ми, животът продължава (ВИДЕО)

Председателят на БОК с първи коментар след подобреният й световен рекорд

Велинов оптимист: Шампионите се раждат в конкуренция

Вижте какво каза легендата на ЦСКА

Християн Петров: Винаги съм мечтал за титла и Купа с ЦСКА

Защитникът говори за новия треньор, целите и подготовката

Живко Миланов: Доволен съм, че се завърнах в Левски

„Няма база за сравнение от онова време и това, което е сега“

Стоичков: В България не се работи добре с младите

"Има много диаманти в тези държави, но трябва да ги шлифоваш", каза Камата