Георги Иванов: Извиняваме се на феновете

„Не трябва вината да се хвърля само върху Кръстаич“

Георги Иванов: Извиняваме се на феновете

„Знаете, че в БФС се взимат колективни решения. Нека се приберем, да преспим и ще видим какво ще се говори на Изпълкома - там се взимат решенията кой да бъде назначен и кой да бъде освободен.“

Това каза техническият директор към БФС Георги Иванов относно това дали Младен Кръстаич ще остане начело на националния ни отбор след поредното поражение, дошло този път в Албания с 0:2 в контрола.

„Опита се отборът ни да играе, но видя се, че Албания е силен състав. Те имаха повече положения, вкараха два гола. Ние се опитахме през второто полувреме да излезем малко по-напред. Не се получи. В крайна сметка дадохме шанс на някои нови играчи. Разочаровани сме от мача в събота срещу Литва, сега пак загуба. Явно трябва да изпием горчивата чаша до края, но това са нормални процеси във футбола. Има напрежение заради двете загуби, сигурно тези две загуби влияят и на футболистите. Но в професионалния футбол е така.“

"Уви, изключително голямо е напрежението върху отбора и заради Младен, и заради самите резултати. В крайна сметка, след като си загубил толкова мачове не можем да бъдем спокойни и да бъдем обнадеждени за бъдещето. Защото виждаме, че голяма част от футболистите не играят по клубовете си и това е проблем."

Помолен да коментира президента на Професионалната лига Атанас Караиванов, който реагира гневно на изказването на Кърстаич, че българският футбол ще изчезне, Иванов каза:

"Не мога да взема отношение. Той трябва да прецени дали е правилно точно преди мач на националния отбор. Всеки може да прецени кой е прав – дали Кърстаич, дали президентът на Професионалната лига. Но когато един отлбор не върви, тези неща излизат на преден план."

Защо отборът показва две лица, попитаха журналистите - силно срещу Сърбия и Черна гора, и слабо днес и срещу Литва в събота?

"Лошо е когато изграждаш отбор и в същото време гониш резултат. И наложихме, показахме доста млади футболисти, които не се знаеха. Нашият план беше да дадем бъдеще на националния отбор. И те ще си покажат истинския потенциал след 1-2 години. Искам да се извиня на феновете за последният мач и за цялата кампания. Но не би трябва да се хвърля вината на Кърстаич. Липса на опит, напрежението днес е причината за двата гола в нашата врата. Но само силните личности се справят с такава ситуация", завърши Иванов.

Стамен Белчев: Юношите още нямат ниво да играят за ЦСКА

„Нужно е търпение“

Херо: България не е далеч от нивото на Евро 2024

Димитър Димитров посочи своите фаворити в Германия, очаква приятна изненада от Дания

Керкез: Марибор е фаворит (ВИДЕО)

"Ние ще се подготвим и имаме своите шансове", коментира жребия треньорът на Ботев (Пд)

Любо Ганев: Успяхме да въведем правила, които всички да ги спазват

„Целта бе да се обиграят възможно най-много млади състезателки“

Любо Пенев: Разбрах се бързо с Крушарски (ВИДЕО)

Локо (Пд) представи новия си треньор и щаба му

Спалети: Трябва да движим топката по-бързо

"Искам по-зла и агресивна Италия"

Ангел Червенков: Мислех, че ЦСКА ще вземе българин за треньор

Той останал изненадан от пристигането на Томислав Стипич

Роналдо: Имаме всичко, за да спечелим Евро 2024

Вижте какво казва португалецът

Генчев: Левски може да се бори и за дубъл (ВИДЕО)

„Държа да привлека добри футболисти, които ще помогнат на отбора“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки