Георги Иванов: В БФС трябва да работят професионалисти, хора с авторитет

„Не можем да говорим за промени в комисиите преди края на първенството“

Георги Иванов: В БФС трябва да работят професионалисти, хора с авторитет

Президентът на БФС Георги Иванов отговори, че няма как в момента да се правят промени в комисиите на централата.

В някои медии беше обявено, че испанецът Давид Фернандес Борбалан ще бъде сменен от позицията председател на Съдийската комисия. Но се оказа, че нито той, нито който и да е, ще се раздели с поста си сега. Единствено Николай Лазаров напуска Дисциплинарната комисия, тъй като влиза в изпълнителния комитет.

„Дали е нормално на 4-и април, два месеца преди края на първенството, в разгара си, ние да говорим за смяна на комисии, за смяна на членове? В момента трябва да се концентрираме върху първенството и мачовете, които предстоят, да бъдат обезпечени. Да бъдат назначавани най-добрите съдии и да се взимат най-правилните решения от комисиите", обясни Иванов.

„В БФС трябва да работят професионалисти, хора с авторитет в обществото. Така че всеки един, който притежава тези качества, е добре дошъл. Аз поканих хора от екипа на Димитър Бербатов в изпълкома, те отказаха. Така че за последващите действия, които ще предприемем, дали ще говорим, дали ще ги каним са неща, които ще обсъждаме във времето. В момента сме в средата на полусезона, почти към края на първенството и трябва да се концентрираме върху други неща, а не на кого сме се обадили. През месец юни ще имате окончателните решения, които БФС ще вземе за всички въпроси, които ви интересуват", добави шефът по въпроса дали има промени в комисиите.

Новоизбраното ръководство все още не е вписано в Търговския регистър, макар това да се очакваше вчера или днес. Според Иванов, не би трябвало да има проблем в това отношение, но юристите се занимават с този казус и трябва да бъде решен скоро.

"Също така за момента няма индикации, че ще има клубове с проблеми с лицензирането. На 31-и март изтече срокът към клубовете да подават документи или да коригират вече внесени такива. Лицензионната комисия започва проверка на всички отбори и в края на настоящото първенство ще се произнесе. До този момент, след като са лицензирани и играят в първенство, би трябвало да са изрядни. След края на първенството Комисията ще прецени. Не е моментът да се говори за това".

"Аз вече съм имал срещи през тези последни две седмици с представители на МВР. Бяха доста конструктивни. На една част от тях говорихме за превенция при "черно тото" и тем подобни залагания, нерегламентирани. Така че ние работим доста добре с МВР, със СДВР, с ГДПП. Ще имаме още такива среща по тези въпроси, защото първенството навлиза във финалната фаза и се налага по-голямо внимание от органите на реда, завърши Иванов, попитан дали централата работи по въпроса с наблюдението на нерегламентирани печалби от хазартни игри.

По-рано днес Георги Иванов направи отчет за свършеното в първите си 20 дни на поста президент, обяви вицепрезидентите си и потвърди, че изпълнителният директор Борислав Попов запазва поста си и негова смяна не е коментирана.

Бранимира Маркова: В много добра форма сме

Вижте какво каза селекционерът на националния ни отбор по художествена гимнастика

Хайнц: За ЦСКА второто място е минимумът

„Лудогорец увеличава разликата, смяната на собствеността не ни се отрази“

Таско Тасков: Ще работя за подобряване на инфраструктурата за обучение, образование и спорт в Област Ловеч

Вижте мнението му

Министър Глушков: Трябва да се вдигнат парите на клубовете! Спорт се прави именно там

ММС трябва да финансира клубовете, заяви той в интервю

Вия: Ще съм най-щастливия човек, ако подпиша с Насионал

Звездата на Берое със сигурност напуска клуба през лятото

Треньорката на ансамбъла: Стараем се да сме претендент за медалите

Вижте какво каза Весела Димитрова

Дерменджиев: Във финал няма фаворит

„Разликата в класите с Ботев Пд няма да повлияе сериозно – това е един мач“

Керкез преди финала: Всички са на линия и вървим с пълна мощност

Треньорът на Ботев Пловдив каза, че е нормално отборътму да не е фаворит в сблъсъка

Артета: Всичко е заложено на карта

„Кутията на мечтите е отворена, докато Арсенал води битката за титлата до последния ден“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки