Георги Иванов: В БФС трябва да работят професионалисти, хора с авторитет

„Не можем да говорим за промени в комисиите преди края на първенството“

Георги Иванов: В БФС трябва да работят професионалисти, хора с авторитет

Президентът на БФС Георги Иванов отговори, че няма как в момента да се правят промени в комисиите на централата.

В някои медии беше обявено, че испанецът Давид Фернандес Борбалан ще бъде сменен от позицията председател на Съдийската комисия. Но се оказа, че нито той, нито който и да е, ще се раздели с поста си сега. Единствено Николай Лазаров напуска Дисциплинарната комисия, тъй като влиза в изпълнителния комитет.

„Дали е нормално на 4-и април, два месеца преди края на първенството, в разгара си, ние да говорим за смяна на комисии, за смяна на членове? В момента трябва да се концентрираме върху първенството и мачовете, които предстоят, да бъдат обезпечени. Да бъдат назначавани най-добрите съдии и да се взимат най-правилните решения от комисиите", обясни Иванов.

„В БФС трябва да работят професионалисти, хора с авторитет в обществото. Така че всеки един, който притежава тези качества, е добре дошъл. Аз поканих хора от екипа на Димитър Бербатов в изпълкома, те отказаха. Така че за последващите действия, които ще предприемем, дали ще говорим, дали ще ги каним са неща, които ще обсъждаме във времето. В момента сме в средата на полусезона, почти към края на първенството и трябва да се концентрираме върху други неща, а не на кого сме се обадили. През месец юни ще имате окончателните решения, които БФС ще вземе за всички въпроси, които ви интересуват", добави шефът по въпроса дали има промени в комисиите.

Новоизбраното ръководство все още не е вписано в Търговския регистър, макар това да се очакваше вчера или днес. Според Иванов, не би трябвало да има проблем в това отношение, но юристите се занимават с този казус и трябва да бъде решен скоро.

"Също така за момента няма индикации, че ще има клубове с проблеми с лицензирането. На 31-и март изтече срокът към клубовете да подават документи или да коригират вече внесени такива. Лицензионната комисия започва проверка на всички отбори и в края на настоящото първенство ще се произнесе. До този момент, след като са лицензирани и играят в първенство, би трябвало да са изрядни. След края на първенството Комисията ще прецени. Не е моментът да се говори за това".

"Аз вече съм имал срещи през тези последни две седмици с представители на МВР. Бяха доста конструктивни. На една част от тях говорихме за превенция при "черно тото" и тем подобни залагания, нерегламентирани. Така че ние работим доста добре с МВР, със СДВР, с ГДПП. Ще имаме още такива среща по тези въпроси, защото първенството навлиза във финалната фаза и се налага по-голямо внимание от органите на реда, завърши Иванов, попитан дали централата работи по въпроса с наблюдението на нерегламентирани печалби от хазартни игри.

По-рано днес Георги Иванов направи отчет за свършеното в първите си 20 дни на поста президент, обяви вицепрезидентите си и потвърди, че изпълнителният директор Борислав Попов запазва поста си и негова смяна не е коментирана.

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

Сестри Стоеви обявиха каква е целта им в Париж

Преди дни българките официализираха квотата си за париж

Гимнастичка от ансамбъла: Трябва да сме по-уверени и концентрирани

Вижте какво каза Маргарита Василева след бронза на Световната купа в София

Ники Михайлов: Баща ми покани Бербатов в БФС, но той отказа

Ако не преподпиша с Левски, приключвам с футбола

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки