Гонзо: Някои момчета не са толкова почтени колкото се представят

Вижте какво каза Георги Иванов ден преди конгреса на БФС

Гонзо: Някои момчета не са толкова почтени колкото се представят

Кандидатът за президент на БФС Георги Иванов беше достатъчно изчерпателен в последните дни в публичните си изяви. Той за пореден път разкри програмата си и говори подробно за всичко, което ще предстои, ако спечели битката за футболния трон на България утре. Въпреки това Гонзо каза неща пред БЛИЦ, които до момента не беше споделял.

-Г-н Иванов, една от най-големите атаки срещу вас е свързана с образованието ви…
-Вижте, това е грозно и обидно. Наистина. Аз разбирам желанието на опонентите ми да ме атакуват, но някои неща си имат граници и рамки. В момента уча за магистратура в НСА специалност „спортна психология“. Как да следвам магистратура ако нямам образование!? Няма как, нали? Обаче дай да унижаваме и да нагрубяваме.

-На няколко пъти споменахте, че сте провели много активна предизборна кампания. Кога я стартирахте и къде точно бяхте?

-Моята кампания стартира на 15 февруари, както е по закон. Тоест – месец преди конгреса. Някои други водеха агитациите си три месеца преди това… Бях в 15 града. Имах 15 срещи за двайсетина дни в провинцията. Пловдив, Кърджали, Хасково, Бургас, Варна, Разград, Търново, Враца, няма смисъл да ги изреждам всичките. Отидох, за да покажа уважението си към хората. Много от тях знаят какво съм свършил в последните две години. Знаят за програмата ми, която следваме и която не е от вчера. Програма, известна вече на всички ви.


-Появиха се сигнали за купуване на гласове?
-Вижте, това не е в стила ми, а и нямам такива финансови средства да купувам гласове и да раздавам пари под масата. Ако някой има средства и действа подмолно, може. Аз обаче не съм от този отбор. Винаги съм работил честно и по правилата. Навремето защитавах Левски, когато бях директор там, после и в Локомотив Пловдив – също. Влизал съм в конфликти заради каузите, които защитавах. Знаех как да отстоявам правата на клубовете, в които съм изпълнявал ролята на ръководител.

-Някои ваши опоненти пак ви атакуваха в навечерието на конгреса…
-За съжаление тези момчета не са толкова почтени, колкото се представят. Зад честния си образ, който са си изградили като футболисти, действат по друг начин. Ето, ще ви разкрия нещо – аз на нито един клуб не съм се обадил лично по телефона. С никого от въпросните отбори не съм разговарял по телефона. За разлика от Стилиян Петров, който директно е звънял на хората, които управляват клубовете, да гласуват за Бербатов.  Ако смятате, че това е почтено, значи е… Има си срещи. Отиваш там, срещаш се с клубовете, казваш си идеите, плановете, програмата, а не да звъниш наляво и надясно…  Не съм звънял нито на Левски, нито на ЦСКА, на Лудогорец, на Локо Пловдив, Черно море и всички останали отбори из страната.

-Никой от Левски не ви е потърсил поне до момента. Вашият коментар?
- Ами това е проблем за Левски, не е мой проблем. Аз съм дал много на Левски. Няма смисъл да изреждам титлите и трофеите. След като смятат да подкрепят друг кандидат, това е тяхно право. Не агитирам никой да гласува за мен.  

-Споменахте неведнъж, че нямате проблеми с ЦСКА.
-Никакви проблеми нямам. Със Стоян Орманджиев и Филип Филипов съм работил перфектно по различни теми, включително и такива, свързани с детско-юношеския футбол. Те могат да го потвърдят.

-Няма ли да разкриете вашия Изпълком?
-Не, няма да го разкрия.

-Има ли интересни хора в него?
-Има силни хора. Това са хора, които имат авторитет и контакти в обществото. Ние трябва да работим с правителството, с общините, с държавата като цяло. Без нея не може да се справим. Президентът работи за клубовете, а не клубовете за него.

 
 
 
Ангел Червенков: Мислех, че ЦСКА ще вземе българин за треньор

Той останал изненадан от пристигането на Томислав Стипич

Роналдо: Имаме всичко, за да спечелим Евро 2024

Вижте какво казва португалецът

Генчев: Левски може да се бори и за дубъл (ВИДЕО)

„Държа да привлека добри футболисти, които ще помогнат на отбора“

Ачиари: Отправили сме оферти към трима българи

„Трудно е Себастиан Вия да остане…“

Попето: На мен дузпите винаги са ми тежали (ВИДЕО)

Капитанът на Ботев говори за най-тежките си моменти

Златан: Мога да кажа, че съм най-добрият за всички времена

Ибрахимович бе изпратен с аплодисменти в Швеция

Тодор Янчев: Щастлив съм, че ще работя във Враца

Вижте какво заяви новият треньор на Ботев

Гочето: Илиан Илиев провежда мачовете със самочувствие

Вижте какво казва Георги Василев

Синер: Горд съм, че съм №1

Вижте какво каза италианецът

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки