Илиана Раева няма да съди Руди Гела заради записите

Вижте подробности

Илиана Раева няма да съди Руди Гела заради записите

Интригата между бившия спортен министър Радостин Василев и президента на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева се заплита още повече, след като Василев заяви през профила си във Фейсбук, че разполага с аудио и видео запис от две срещи между него и Раева, свързани с новата зала по художествена гимнастика за националния ни отбор, чийто строеж вече четвърта година не може да започне. Според твърденията на Василев на въпросните записи от срещите има скандални изказвания от страна на Раева. Той подробно запознава аудиторията по минути и секунди за какво става въпрос, като прави и следния коментар „За мен вие, г-жо Раева, сте пример на голям спортист, голям ръководител, златно момиче, но малък и лицемерен човек. Поговорката „Вълкът козината си мени, но нрава Не“, е писана за Вас.“

Неговата атака идва в отговор на дълга публикация на Илиана Раева на нейната страница във Фейсбук, в която тя разказва за патилата, през които е минала и борбите, които е водила, за да може златните момичета да имат нова модерна зала, в която да се подготвят качествено и остро критикува бившия спортен министър за това, че е възпрепятствал процедурата по стартиране на строежа на съоръжението.

В така създалата се ситуация се намеси и служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева, която разпространи писмо до медиите, в което се казва, че подобна практика в нейния мандат не само няма, но тя я определя като „напълно недопустима и нарушаваща всички морални и законови норми“. Напомня се също така чл. 32, ал. 2 от Конституцията на Република България, който казва: „никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи“.

Миналата седмица настоящият министър на младежта и спорта Весела Лечева оповести публично по време на изслушване в ресорната комисия към Народното събрание, че по време на предшественика Радостин Василев спортното министерство е направило опит да трансформира 1.5 милиона лева, предвидени за нова зала за националните ни отбори по художествена гимнастика, в проект за енергийна ефективност.

Tribune.bg се обърна за коментар към г-жа Илиана Раева, за да разберем каква е нейната позиция по отношение на записите, за които Радостин Василев говори и цялата сага около непостроената зала.

Ето как протече разговора ни с президента на БФХГ дословно и без редакторска намеса.

 

Г-жо Раева, как бихте коментирали изявлението на Радостин Василев в профила му във Фейсбук, в което твърди, че разполага с аудио и видео запис от две срещи с Вас, на които ви обяснявал подробно казуса със залата за художествена гимнастика?

Нищо не мога да твърдя. Весела Лечева вчера е направила коментар. Аз нямам какво да добавя!

Всъщност още миналата седмица служебният министър на младежта и спорта г-жа Весела Лечева оповести публично, че докато е бил министър г-н Василев се е опитал да пренасочи средствата, предвидени за разширение на националната ви база на стадион „Раковски“, по друго направление, а именно за енергийно обновяване на спортни съоръжения, какво смятате за това?

Написах какво смятам.

Все пак каква е Вашата позиция, кажете няколко думи и за нашата медия?

Не, не искам да коментирам, защото само ще му ….. Щастлива съм, че се работи. Ще коментирам това, че съм щастлива, че в момента се прави всичко възможно да се даде старт на строежа на залата.

Вие имахте ли представа, че сте записвана по време на тези срещи?

Е как ще предположа, че съм записвана!

А ще търсите ли правата си по съдебен път, имайки предвид, че подобно действие е противозаконно?

Той сам излезе и каза, че има записи. Дори ми стана забавно на това нещо. Не, изобщо, нито ще го съдя, нито ще се занимавам с него. Занимавам си се със залата, да построим залата.

Кога смятате, че това би могло да се реализира? Какви са изгледите?

Това е безумен въпрос, запишете как съм Ви отговорила. Смятам, че се работи и ще се даде старт на това нещо, може и докрая на тази година, може и в началото на другата.

Какви бяха взаимоотношенията Ви с Радостин Василев, докато беше начело на Министерството на младежта и спорта, те започнаха със скандал, в самото начало имахте конфронтация помежду си, но впоследствие заровихте томахавките и се затоплиха?

Те не са се затопляли, а работехме много професионално. Неговата работа е да финансира федерациите и той го правеше. Това е негово задължение.

Да разбирам, че оценявате положително неговата работа като министър и сте била удовлетворена?

Разбира се, не съм имала проблем. Дори му благодарих, когато ни даде средства, за да може да направим Световно първенство за девойки. Не съм имала проблем. Проблемът се оказа залата!

Защо, според Вас? Защо смятате, че се стига дотук, до тези ексцесии?

Сега да Ви обясня нещо. От 14 години давам интервюта на журналисти. Какво искате да кажа, за да направите скандал. Няма никакъв скандал!

Не, не, изобщо не става въпрос за това. Искаме съвсем обективно да отразим ситуацията!

Ама какво не, не. Вие сте някакъв новобранец там в гилдията. Какво искате аз да кажа. Благодарила съм му за всичко. Всичко съм написала. Отдавна не ползвам медии, имам си медия във Фейсбук. Каквото трябва си пиша там и си отговарям.

Разбирам Ви. Съвсем добронамерено се обръщаме към Вас и се опитвам да си свърша работата. Още повече и аз съм била състезател по художествена гимнастика и имам по-специално отношение към този спорт.

Ами би трябвало да направите собствен анализ върху всичко това, като сте била спортистка и в момента сте журналистка. Имате три позиции – на двамата министри и на мен. Какво още искате да кажа. Казала съм каквото е трябвало да кажа. Той е отговорил и Весела Лечева вчера отново му е отговорила.

Негово задължение е да финансира федерациите, аз с него проблем няма как да имам. Имам проблем с това, че е замислено парите да бъдат отклонени в друга посока, да не е за строеж на зала.

Защо смятате, че е предприел този ход при положение, че Ви е подкрепял като федерация?

Нямам никаква представа! Това трябва да го питате него!

Но в публикацията си във Фейсбук той хвърля обвинения спрямо Вас във връзка с изказванията ви на въпросните записи от срещите, как бихте отговорили на тях?

Не мога да отговоря. Аз съм Илиана Раева. Това е моят отговор. Всички знаят коя е Илиана Раева и какъв човек е Илиана Раева. Цяла България знае! Как ще му отговарям, аз съм Илиана Раева, не мога да слизам на това ниво да отговарям. Моят отговор е „Аз съм Илиана Раева“!

 

Бранимира Маркова: В много добра форма сме

Вижте какво каза селекционерът на националния ни отбор по художествена гимнастика

Хайнц: За ЦСКА второто място е минимумът

„Лудогорец увеличава разликата, смяната на собствеността не ни се отрази“

Таско Тасков: Ще работя за подобряване на инфраструктурата за обучение, образование и спорт в Област Ловеч

Вижте мнението му

Министър Глушков: Трябва да се вдигнат парите на клубовете! Спорт се прави именно там

ММС трябва да финансира клубовете, заяви той в интервю

Вия: Ще съм най-щастливия човек, ако подпиша с Насионал

Звездата на Берое със сигурност напуска клуба през лятото

Треньорката на ансамбъла: Стараем се да сме претендент за медалите

Вижте какво каза Весела Димитрова

Дерменджиев: Във финал няма фаворит

„Разликата в класите с Ботев Пд няма да повлияе сериозно – това е един мач“

Керкез преди финала: Всички са на линия и вървим с пълна мощност

Треньорът на Ботев Пловдив каза, че е нормално отборътму да не е фаворит в сблъсъка

Артета: Всичко е заложено на карта

„Кутията на мечтите е отворена, докато Арсенал води битката за титлата до последния ден“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки