Петко Маринов: „Срамно, трагично и жалко!“

Положението на ЦСКА за съжаление на милионите фенове на клуба изглежда все по-жалко. „Армейците“ достигнаха дъното под ръководството на С. и П., а бъдещето на този етап изобщо не изглежда розово. След последните събития и изгонването на Росен Барчовски от родния му тим „Меридиан Мач“ потърси мнението на една от легендите на „червените“ от близкото минало - Петко Маринов. Настоящият наставник на ЛукОйл-Нефтохимик има зад гърба си полуфинал за КНК през 1975 година като играч, а като треньор е печелил три титли с ЦСКА.

Петко Маринов: „Срамно, трагично и жалко!“

Положението на ЦСКА за съжаление на милионите фенове на клуба изглежда все по-жалко. „Армейците“ достигнаха дъното под ръководството на С. и П., а бъдещето на този етап изобщо не изглежда розово. След последните събития и изгонването на Росен Барчовски от родния му тим  „Меридиан Мач“ потърси мнението на една от легендите на „червените“ от близкото минало - Петко Маринов. Настоящият наставник на ЛукОйл-Нефтохимик има зад гърба си полуфинал за КНК през 1975 година като играч, а като треньор е печелил три титли с ЦСКА.

- Г-н Маринов, как ще коментирате събитията около ЦСКА, които се случиха през последната година?

- Положението в любимия ми тим е срамно. Не мога да повярвам, че ситуацията е толкова трагична. Гледах вчера (б.а. - онзи ден) репортаж в залата на „Българска армия“. Какви са тези закони, че се оставя тази зала да бъде в такова плачевно състояние!? В тази зала съм играл полуфинал в европейските турнири! Не се плащат заплати. Жалко е всичко. В момента може да съм треньор на ЛукОйл, но винаги ще ме боли за това, което се случва. Решиха, че тук, в България, сме някакви аборигени, и си правят каквото си искат. Един грък и един сърбин. Те изобщо имат ли представа какво означава името на ЦСКА!? Клуб със слава и традиции. Разочарован и натъжен съм от събитията, съпътстващи ЦСКА.

- Какво според вас се случи в ЦСКА. До преди една година всичко бе наред, а изведнъж станаха толкова неща...

- Не знам как да си обясня това, което стана. Все пак работя в друг клуб и не съм толкова близо до нещата. Въпреки това съм бил 20 години в ЦСКА. Боли ме от това, което чета по пресата. Нямам думи за ситуацията, която е при „червените“. Това е подигравка с фенове и играчи.

- Мислиш ли, че от федерацията трябва да вземат някакви мерки?

- Трябва да се направи нещо, защото така просто не може да продължава. От федерацията определено трябва да се намесят. Шефовете на този клуб погазват всякакви правила. Първо направиха Тони Дечев от треньор играч и се измъкнаха, за да не му платят заплатите. Сега пък гонят Росен Барчовски, на когото чета, че също дължат много пари. Готвят се в трагични условия, а играят в НБЛ. Недопустимо е.

- Преди това се подиграха и с Удо и Жоро Давидов...

- Удо, Жоро, Тони. Това са страхотни момчета, които познавам много добре. Интелигентни хора. Сигурен съм, че са били много точни в отношенията си с клуба, и щом ги освободиха по този начин, значи е било нерегламентирано. Подиграха се с тези имена, които са част от историята на ЦСКА и винаги са давали най-доброто от себе си, за да бъде клубът на върха.

- ЦСКА достигна до дъното. Не е ли по-добре да бъде закрит клубът и да се почне начисто?

- Сигурно е по-добре да се почне от нулата. Не знам обаче какви са законовите основания, за да се закрие този клуб. Съжалявам, че трябва да го кажа, но живеем в скапана държава, която позволява на такива хора да си правят каквото искат в собствената ни родина. Бих приканил тези двамата да направят най-доброто възможно нещо и да си тръгнат. Нямат ли доблест тези мъже? Нека да излязат и да кажат, че имат проблеми и не могат да издържат ЦСКА. Просто този клуб наистина е на дъното. Не му отива на името да бъде предпоследен, а след него да е единствено Сливен. Този отбор под мое ръководство нанесе единствената загуба на Цибона (Загреб) преди време в евротурнирите. Има исторически успехи, а сега виждате къде е!

- Росен Барчовски дълго време ги защитаваше, а сега го изгониха. Не трябваше ли той самият по-рано да предприеме някакво действие?

- Да. Смятам, че Росен трябваше по-рано да реагира на ситуацията. Още когато станаха нещата с Удо, Жоро и Тони. Сега, ето че бумерангът се върна при него. Той ме уверяваше, когато гъркът дойде, че всичко е наред и че клубът ще върви нагоре. Ето, че и Росен остана излъган от тези хора. Аз се възмущавам и от нещо друго. Как така през цялото това време нито един човек не дойде при мен или при Румен Пейчев, Тошко Богданов, легенди на този клуб, просто за съвет или да ни пита как сме. Жалка история. Прелевич го знам като играч. Беше наистина добър. Като треньор обаче съм го бил с 25 точки, така че не виждам какво основание има той за претенции. Жалкото е, че ЦСКА и феновете на този отбор страдат от това трагично управление.

Спалети: Трябва да движим топката по-бързо

"Искам по-зла и агресивна Италия"

Ангел Червенков: Мислех, че ЦСКА ще вземе българин за треньор

Той останал изненадан от пристигането на Томислав Стипич

Роналдо: Имаме всичко, за да спечелим Евро 2024

Вижте какво казва португалецът

Генчев: Левски може да се бори и за дубъл (ВИДЕО)

„Държа да привлека добри футболисти, които ще помогнат на отбора“

Ачиари: Отправили сме оферти към трима българи

„Трудно е Себастиан Вия да остане…“

Попето: На мен дузпите винаги са ми тежали (ВИДЕО)

Капитанът на Ботев говори за най-тежките си моменти

Златан: Мога да кажа, че съм най-добрият за всички времена

Ибрахимович бе изпратен с аплодисменти в Швеция

Тодор Янчев: Щастлив съм, че ще работя във Враца

Вижте какво заяви новият треньор на Ботев

Гочето: Илиан Илиев провежда мачовете със самочувствие

Вижте какво казва Георги Василев

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки