Шампионът Габриел Маринов: Ще става още по-добре (ВИДЕО)

Сребърният Иван Димов: Не ми беше ден, но направих каквото можах

Шампионът Габриел Маринов: Ще става още по-добре (ВИДЕО)

Габриел Маринов малко изненадващо спечели титлата в категория до 61 кг. на Европейското първенство по вдигане на тежести в София, тъй като за фаворит беше считан друг българин – Иван Димов, който остана втори.

„Когато полагаш нужните усилия и правиш това, което трябва се постига и невъзможното. Затова вярвай и всичко си идва на мястото. Мислех за победата благодарение на Алан Цагаев. Той ми вдъхна много увереност и е човекът, заради когото съм тук в момента. Бях уверен, защото имах точния човек до мен да ме подготви за това състезание с много лишения и усилени тренировки. Голяма радост, голяма еуфория. Не чувах нищо отстрани, само мислех как да вдигна щангата. Личният ми треньор Стоян Добрев също винаги ми е говорил, че ще стигнем някой ден до тук“, каза Маринов.

След като в първите две категории България спечели общо 4 медала, той изрази увереност, че отличният ни поход ще продължи.

„В следващите категории ще става още по-добре. За това се борим. Все пак сме на наша територия и нямаме намерение да се предаваме. Запалих се по щангите покрай брат ми Валентин Генчев, който ще вдига утре и ще стискаме палци за него“, каза Габриел.  

Иван Димов бе разочарован от пропусната титла, но и удовлетворен, че все пак стигна до среброто, като успя да се измъкне от 0 в изтласкването в последния си трети опит.

„Преди 20 дни получих травма преди състезанието, която доста наруши тренировките ми. Не бях готов за много по-големи тежести. Може би имах някой друг килограм в себе си, но като цяло съм доволен, че успях да се събера и да спася нулата. Определено днес не ми беше ден, но направих каквото можах. Надявам се да е по-добре на следващото състезание. Много се радвам за моя български конкурент. Той беше подготвен, вдига много добре. Мога да му кажа само евала. Целта ми беше да подобря двубоя си, но не се получи с оглед на състоянието ми“, каза Иван Димов.

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

Сестри Стоеви обявиха каква е целта им в Париж

Преди дни българките официализираха квотата си за париж

Гимнастичка от ансамбъла: Трябва да сме по-уверени и концентрирани

Вижте какво каза Маргарита Василева след бронза на Световната купа в София

Ники Михайлов: Баща ми покани Бербатов в БФС, но той отказа

Ако не преподпиша с Левски, приключвам с футбола

Васил Панайотов: Трябва да вземем максимума от Левски

Вижте какво каза един от най-важните футболистина Черно море

Мъри: Моят Левски беше готов за шампион

Вижте какво каза Станимир Стоилов

Илиан Илиев: Очаквам Черно море да остане в тройката

Вижте подробности

Селекционерът на България U20: Очаква ни интересно Европейско

"Трябва да играем максимално добре и във всяка среща да надграждаме", заяви Мирослав Живков

Дудова: Една стъпка съм по-близо до олимпийското злато

Вижте какво още каза българската боркиня

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки