От Севиля с жалба срещу телевизията на Реал (Мадрид)

Вижте и каква е причината за това

От Севиля с жалба срещу телевизията на Реал (Мадрид)

От Севиля не останаха безмълвни след поредното видео за съдиите, излъчено от телевизията на Реал Мадрид в навечерието на двубоя, който тимът на Анчелоти ще изиграе срещу тима на Кике Санчес Флорес тази неделя. От клуба излязоха с официално изявление, в което обявиха жалбата си в тази връзка до Състезателната комисия.

"ФК Севиля осъжда писмено пред Комитета за състезания на RFEF кампанията на преследване и тормоз срещу Диас де Мера, който е определен за главен рефер на утрешния мач между Реал Мадрид и Севиля, както и към ВАР реферът Гонсалес Фуерте, чрез Real Madrid TV, официалната телевизия на Реал Мадрид.

ФК Севиля иска официално да докладва тези събития на федералните органи, за да прецени дали могат да се считат за нарушение на Общите разпоредби на RFEF или други разпоредби, които се прилагат към него.

Клубът също така иска да потвърди най-строгото си осъждане на тези поведения и организирани кампании за подкопаване на имиджа на съдийската институция, нанасяйки сериозни щети на испанския футбол и поставяйки под въпрос почтеността на състезанието", се казва в официалното изявление на клуба", написаха от андалусийския клуб. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки