Бият Левски като тупан, а въпросите му виновни

Какво каза и какво не каза Костов след поредното разочарование

Бият Левски като тупан, а въпросите му виновни

Левски се превърна в жалка картинка през пролетния дял от шампионата. Не че през есента бе някаква свръх сила, но поне я имаше тръпката и скорошния спомен от мачовете в Лигата на конференциите. Нищо положително не може да се отчете в моментната форма на 26-кратните шампиони, след като "сините"записаха четири загуби в последните пет двубоя, с което сериозно компрометираха шансовете си за нови европейски вечери това лято.

Столичният гранд е пети в класирането, въпреки шампионските амбиции, афиширани на старта на кампанията, а с всеки изминал мач нещата само се влошават. На фона на крушенията старши треньорът Николай Костов се огледа в журналистите след 1:3 от ЦСКА при втората загуба от „червените“ в рамките на 20 дни. Видимо агресивен, наставникът подсказа на ръководството, че напускането на психолога преди месеци и липсата на негов заместник е сериозен пропуск в организацията на клуба. 

Най-логичният въпрос след подобни поражения при голова разлика 3:13 е за оставка, каквото означава поемането на отговорност. Но не и за Николай Костов. За него отговорността е просто израз, но не и акт. Морал, чест, достойнство? Това са други неща. Задайте следващия въпрос...

Брифингът на треньора след дербито на България може спокойно да влезе в учебниците като нагледен пример за това как не се отговаря на въпроси. Това са все факти и добре, че има камери, за да може всичко да е черно на бяло. 

„Не отговарям на елементарни въпроси, не ме атакувайте просто ей така“, обясни старши треньорът на Левски. 

Относно призивите за оставка от трибуните, той бе дори по-лаконичен: „Не отговарям на такива въпроси“, а тази фраза повтори още няколко пъти на други запитвания от репортерите. 

„Не отговарям на такива елементарни въпроси. Как мога да ви кажа какво сме обсъждали на полувремето. Това си остава между мен и играчите", гласеше друго фиаско в опита за обяснение на ситуацията на наставника.

А след края на абсурдната пресконференция камерите уловиха 60-годишния тактик да налита на журналист с репликата "Гад мръсна". Това е и същият треньор, нападнал преди 12 години на Емил Велев на "Лаута" със заплахата „Ще ти разбия мозъка направо!" А казват, че с времето хората се променяли...

"Левски" се превърна в тупан и любим противник на всеки, който има късмета да играе срещу "сините" в последно време. Публиката на съперниците пък всеки уикенд скандира "Още, още" с надеждата за нов гол във вратата на столичния гранд. Но това не е достатъчно за оставка, а само за поемане на отговорност. Въпросите били елементарни, а нашият герой иска смислени. Но пък няма нищо смислено в поведението и работата му. Да не говорим за резултатите...

Владимир Иванов, "Труд"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки